Καλλιτεχνικό πατιναζ: το νέο φαινόμενο από τη Ρωσία

12:46 13/2/2014 - Πηγή: TVNea
Η Γιούλια Λιπνίτσκαγια, είναι μόλις 15 χρονών, "κλείδωσε" το χρυσό για τη Ρωσία στο ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ και ο χορός της στον πάγο είναι σχεδόν αλάνθαστος.Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι κέρδισαν οι οικοδεσπότες Ρώσοι την Κυριακή, στο αγώνισμα του ομαδικού στο καλλιτεχνικού πατινάζ, υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η
νίκη της Ρωσίας διασφαλίστηκε καθώς η διαφορά από τον δεύτερο Καναδά ήταν ήδη στους 11 βαθμούς ενώ παράλληλα, οι τελευταίοι δεν μπορούν να κερδίσουν πάνω από δέκα βαθμούς. Παρών ήταν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως, η 15χρονη Γιούλια Λιπνίτσκαγια έκλεψε την παράσταση.
Προπονείται στο καλλιτεχνικό πατινάζ από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων. Κατά τη σεζόν 2011-2012 δεν είχε ούτε μια πτώση στον πάγο, ενώ το 2012 στο Παρίσι αγωνίστηκε με τραυματισμένο αστράγαλο κερδίζοντας την πρώτη (στο σύντομο πρόγραμμα) και τρίτη θέση.

Αν και το μοτίβο της στο σύντομο πρόγραμμα ήταν το Kung Fu Panda, φέτος, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, χόρεψε με μουσική από την Λίστα του Σίντλερ πραγματοποιώντας τις καλύτερες της επιδόσεις και διασφάλισε το Χρυσό για τη χώρα της. Η σύγκριση της Λιπνίτσκαγια με την θρυλική Όλγα Κορμπούτ (σ.σ. χρυσή Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική) είναι αναπόφευκτη και κατά τη διάρκεια του προγράμματος της, η Ρωσία παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.Μετά τη διοργάνωση, η Λιπνίτσκαγια δήλωσε "Δεν ξέρω πώς να περιγράψω την αίσθηση που είχα στον πάγο. Είμαι πολύ χαρούμενη που βοήθησα τη Ρωσία να κερδίσει το πρώτο της χρυσό. Είχα πολύ άγχος στο δεύτερο μισό του χορού, δεν ξέρω γιατί, συνήθως δεν αγχώνομαι τόσο. Οπότε τα άλματα μου δεν ήταν καλά γιατί δεν ένιωθα τελείως άνετα. Παρόλες τις ατέλειες νομίζω ήμουν καλή".
Να σημειώσουμε ότι σήμερα η Δημόσια Τηλεόραση από τις 19.40 ως τις 21.00 θα μεταδόσει το σύντομο πρόγραμμα στην κατηγορία των ανδρών.
πηγή: sport24
Keywords
Τυχαία Θέματα