Η Ζέτα Μακρυπούλια μιλάει για τον ρόλο που έπαιξε η ψυχανάλυση στην ζωή της

11:15 26/10/2014 - Πηγή: TVNea
Για το επετειακό τεύχος των 9 χρόνων του περιοδικού «HELLO!» φωτογραφήθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια και, μεταξύ άλλων, μίλησε για την ψυχανάλυση και αποκάλυψε το πόσο την βοήθησε στη ζωή της.

Αναφορικά με την ψυχανάλυση, η παρουσιάστρια και ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος σταμάτησα την ψυχανάλυση. Όσο συνεχίζεις, τόσο ανακαλύπτεις πράγματα. Απλώς, κάποια στιγμή κλείνει ένας κύκλος, ξεκαθαρίζεις κάποια δεδομένα. Για μένα, κράτησε 8-9 χρόνια ο πρώτος κύκλος.
Η ψυχανάλυση βάζει σε τάξη κάποια πράγματα στον εγκέφαλο σου, ώστε να μην ταλαιπωρείσαι. Σου ξεκαθαρίζει και σου ταξινομεί ποια είναι προβλήματα των άλλων, και ποια είναι δικά σου. Εξισορροπεί τον τρόπο σκέψης σου, ώστε όταν σε πιάνουν ανασφάλειες και φοβίες, να τις αντιμετωπίζεις μόνος. Σε βάζει να παρατηρείς τον εαυτό σου».

Και κατόπιν πρόσθεσε αναφορικά με το πόσο βοήθησε βοήθησε την ίδια: «Προσωπικά, είχα έναν εγκέφαλο που δε σταματούσε ποτέ να σκέφτεται και να δημιουργεί προβλήματα. Μετά από 9 χρόνια είμαι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Δεν παθαίνω πανικούς και μπορώ κάποια πράγματα να τα αποκωδικοποιώ. Επειδή τρωγόμουν με τα ρούχα μου, δημιουργούσα διάφορα σενάρια στο μυαλό μου, τα οποία δεν υφίσταντο. Έπλαθα μια ιστορία στο μυαλό μου, που ως συναίσθημα μπορεί να μου έβγαζε τη ζήλια. Μέσα από την ψυχανάλυση μαλάκωσα. Στόχος της ψυχανάλυσης, άλλωστε, είναι η ενηλικίωση».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα