Η συγγραφέας των ''Δίδυμων Φεγγαριών'' αποκαλύπτει:''Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα του ΑΝΤ1''

13:45 28/11/2015 - Πηγή: TVNea
Η πολυβραβευμένη συγγραφέας του best seller «Δίδυμα φεγγάρια» ,Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη,μιλά αποκλειστικά στο TV24 για τη μεταφορά του βιβλίου αυτού στη μικρή οθόνη μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, τις ανησυχίες των αναγνωστών, τις προσωπικές εμπειρίες αλλά και το έργο της.

1)Τι ξεχωριστό έχουν τα «Δίδυμα φεγγάρια» και επιλέχθηκαν να γίνουν σίριαλ;
«Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο η αγάπη του κόσμου, γιατί εγώ δεν έκανα κάτι. Δεν έχω δημόσιες σχέσεις, πέρα από αυτές των εκδόσεων “Ψυχογιός” που είναι για
όλους τους συγγραφείς. Είμαστε μια ωραία και ευτυχισμένη οικογένεια. Το βιβλίο βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος και ορισμένα κομμάτια τα ένωσα με τη φαντασία μου. Από ό,τι ξέρω, το σίριαλ θα είναι βασισμένο στο βιβλίο. Πολλοί αναγνώστες ανησυχούν μήπως το χαλάσουν αλλά τους απαντώ ότι έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα του ΑΝΤ1, τη Βάνα Δημητρίου, τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου. Όλοι τους έχουν παθιαστεί!».
2)Έχουμε δει πετυχημένες μεταφορές αλλά και «καταστροφικές». Είχες δεύτερες σκέψεις;
«Το συζητήσαμε με τους υπεύθυνους των εκδόσεων “Ψυχογιός” και εμπιστευτήκαμε αυτή την ομάδα. Ξέρω τη δουλειά της Βάνας και την εμπιστεύομαι απόλυτα. Πετάω από τη χαρά μου! Κάθε φορά που προσπαθεί ένας άνθρωπος πρέπει να ’σαι κοντά του για να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».
3)Θα έχεις κάποια εμπλοκή στο σενάριο της σειράς;
«Μόνο ως προς το σενάριο, καθώς υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας. Ευτυχώς μένει κοντά μου η Βάνα Δημητρίου οπότε μπορούμε να συναντιόμαστε και να μιλάμε! Αν κάτι δεν μου αρέσει, λαμβάνει υπόψη τη γνώμη μου. Επειδή πρόκειται για μια καθημερινή σειρά, θα φτειαχτεί και ο σχετικός περίγυρος των ηρώων όπου θα διασταυρωθούν μεταξύ τους».
4)Σου έχει ξαναγίνει στο παρελθόν κάποια αντίστοιχη πρόταση;
«Πιο παλιά με ένα άλλο βιβλίο μου, το “Μην πιστεύεις στην αλήθεια”. Η προσέγγιση είχε γίνει πάλι από τον ΑΝΤ1 αλλά δεν ευδοκίμησε».
5) Γιατί δέχτηκες την εν λόγω πρόταση;
«Πιστεύω πως είναι όνειρο κάθε συγγραφέα να δει ένα βιβλίο του μέσα από ένα μέσο που θα γίνει πιο γνωστό στο ευρύ κοινό. Σαφώς η δύναμη της τηλεόρασης δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του βιβλίου. Μέχρι στιγμής πάντως έχουν δείξει πολύ μεγάλο σεβασμό στο βιβλίο».
6)Ρένα, πώς μπήκε η συγγραφή στη ζωή σου;
«Η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Από τότε που κατάλαβα πως δεν έχω μητέρα, την οποία έχασα σε ηλικία δύο ετών. Προσπαθούσα να κλείσω τα μάτια μου και να αλλάξω την καθημερινότητα. Έκλεινα τα μάτια και φανταζόμουν ότι έχω κι εγώ μια μαμά -όπως όλα τα παιδιά- που μ’ αγκαλιάζει, με αφήνει να τρώω όσο παγωτό θέλω και ποτέ να μη με μαλώνει. Με λίγα λόγια έκανα ασκήσεις φαντασίας. Λίγο αργότερα άρχισα να γράφω ιστορίες που με έκαναν να αντεπεξέλθω στη σκληρή πραγματικότητά. Στο σχολείο έγραφα πολύ καλές εκθέσεις, ενώ παντρεύτηκα σε μικρή ηλικία για να κάνω παιδιά. Ενώ σπούδασα και νηπιαγωγός για να ’χω παιδιά και στο σχολείο, οπότε έζησα μια παιδική ηλικία στην οποία είμαι μέχρι και σήμερα, για να αναπληρώσω την αγάπη και την ασφάλεια που μου έλειπαν».
7) Τα παιδιά σε βοήθησαν σ’ αυτό το κομμάτι;
«Μαζί με τα παιδιά στην τάξη μου άρχισα να γράφω διάφορα παιδικά βιβλία που ξεπερνούν τα 150. Δεν έχω φύγει ποτέ από κοντά τους γιατί με βοήθησαν να γράφω και για τους μεγάλους λέγοντας πάντα την αλήθεια και γράφοντας πάντα με το μελάνι της καρδιάς μου. Γι’ αυτό τον λόγο ξεκινάω τους ήρωες από την παιδική ηλικία, γιατί από τότε χτίζεται όλη η ζωή μας».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα