Η συχνότητα με τα πολλά ονόματα...

10:46 31/8/2015 - Πηγή: TVNea

Καλημέρα, φίλες και φίλοι του tvnea.com. Ονομάζομαι, Παρασκευάς Μάζης και από σήμερα θα τα λέμε καθημερινά, για ότι αφορά τα τηλεοπτικά και όχι μόνο νέα!!
Προσωπικά, ασχολούμαι με τον χώρο από τη Β' λυκείου ως ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος με βάση τα αθλητικά και το στοίχημα. Όμως, η τηλεόραση είναι κάτι που μας αγγίζει όλους. Έτσι, άγγιξε και μένα από πολύ μικρή ηλικία με προγράμματα παντός τύπου.

Το πρώτο μας, θέμα έχει να κάνει με το Action24. Όπως, λέει και ο τίτλος μας η συχνότητα με τα πολλά ονόματα. Ξεκίνησε,
τον Οκτώβριο του 1990 με την ονομασία TVM (δηλαδή ως TV Μέγαρα). Το πρόγραμμά του αρχικά περιελάμβανε κυρίως μουσική (video clips) και διαφημιστικά μηνύματα τηλεαγορών και τηλεπωλήσεων.

Δύο χρόνια αργότερα άλλαξε ονομασία και από TVM μετονομάστηκε σε TV Magic. Το 1993 οι εγκαταστάσεις του καναλιού μετακόμισαν στον Πειραιά.
Το 1994 αποχώρησε από τη μετοχική σύνθεση ο ιδρυτής Σωτήρης Παπαηλίας και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του σταθμού εξαγοράστηκε από τον επιχειρηματία Ανδρέα Ζύγουρα.

Το 1995 μετονομάστηκε σε Magic Πειραιά και αργότερα την περίοδο 1998-2003 σε Magic TV, καθώς επίσης έγινε και η ριζική αλλαγή στο πρόγραμμά του. Από σταθμό, που μετέδιδε μόνο video clips και τηλεπωλήσεις, μετρατράπηκε σε ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό με εξειδίκευση την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στις τοπικές ειδήσεις κυρίως του Πειραιά.

Το 2000 ο σταθμός αγοράστηκε από τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και μετέδιδε πρόγραμμα κυρίως αθλητικού περιεχομένου και με εκπομπές της ομάδας του Ολυμπιακού. Το πρόγραμμα του σταθμού περιλάμβανε πλήθος αθλητικών εκπομπών, αθλητικές μεταδόσεις και ενημερωτικές εκπομπές.
Το Magic TV είχε καθιερωθεί σαν το κανάλι των οπαδών της ομάδας του Ολυμπιακού με δημοφιλέστερη την εκπομπή ΘΥΡΑ 7 με όλα τα νέα του Ολυμπιακού με τον οργανωμένο οπαδό του, τον Τάκη Τσουκαλά, συζητήσεις, σχόλια γύρω από την ομάδα, αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία με φιλάθλους και για κάποιο χρονικό διάστημα μετέδιδε τους αγώνες της ομάδος του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα.

Το Μάιο του 2008 το κανάλι μετονομάστηκε σε Sport TV και μεταδίδει πλέον διάφορα σπορ από όλον τον κόσμο και τον Ιούνιο του 2011 ο σταθμός άλλαξε ιδιοκτησία και σταδιακά από Sport TV μετονομάστηκε σε Action 24 και συνεχίζει έως σήμερα. Πλέον δεν έχει οποιαδήποτε σύνδεση με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Όσο, για το περιεχόμενο μπορούμε να πούμε πως μέχρι την περσινή σεζόν είχε άμεση σχέση με την αθλητική δράση των προηγούμενων ετών, (αλά 2008 ως Sport TV) έχοντας μία σειρά από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αθλητικές εκπομπές με πρώτη-πρώτη την SportSunday δηλαδή μία Αθλητική Κυριακή στην θέση της Αθλητικής Κυριακής που είχε -όσο ήταν ανοιχτή- κι έχει ξανά η ΕΡΤ.

Φέτος, έχασε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που είχε και μέχρι στιγμής καμία αθλητική εκπομπή δεν έχει κάνει πρεμιέρα, εκτός του Blender με τους Δημοσθένη Καρμοίρη και Ευάγγελο Μίχο που επιστρέφει από την 1η Σεπτεμβρίου, σε νέα ώρα 19:30 - 20:30 έχοντας μία αρκετά μεγάλη γκάμα θεμάτων, ως και εκτός της αθλητικής δραστηριότητας.

Όσον, αφορά τον Γιώργο Γεωργίου και το Action Εστί τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αν κρίνουμε και από τα λεγόμενα του, μέσω του Real fm σε ερώτηση ακροατή, για το αν συνεχίσει στην ίδια τηλεοπτική συχνότητα. Ο ίδιος, αρκέστηκε να πει πως μάλλον θα συνεχίσει εκεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για βέβαιη συνέχεια συνεργασίας.

Το ίδιο ρευστά, είναι τα πράγματα και με τις υπόλοιπες αθλητικές εκπομπές του σταθμού, σε αντίθεση με τις ενημερωτικές και πολιτικές που έχουν την τιμητική τους -τουλάχιστον- ως τις 20 Σεπτεμβρίου.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα