Η σιωπή… του Σκορσέζε

09:46 13/8/2016 - Πηγή: TVNea

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του χειμώνα είναι το “Silence” του Μάρτιν Σκορσέζε, μία ταινία που ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης θέλει να γυρίσει εδώ και 20 χρόνια

«Δεν το πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα επιτέλους!» αναφώνησε όταν ξεκίνησαν μετά από χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών τα γυρίσματα τον Ιανουάριο του 2015 στη Ταϊβάν. Το “Silence”, ένα πολύ φιλόδοξο και δαπανηρό πρότζεκτ που αποτελεί κινηματογραφική διασκευή του κλασικού πια ιαπωνικού μυθιστορήματος του Shusaku Endo, τριγύριζε στο μυαλό του Σκορσέζε εδώ και δύο δεκαετίες.

Το
2007 ήταν έτοιμος να ξεκινήσει γυρίσματα με πρωταγωνιστές τους Ντάνιελ Ντέι Λούις και Μπενίσιο Ντελ Τόρο, όμως τα γυρίσματα δεν ξεκίνησαν ποτέ. Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια για να βρεθεί τελικά το budget και να μπει η ταινία στη διαδικασία της παραγωγής. Κι επειδή εν τω μεταξύ ο Ντέι Λιούις και ο Ντελ Τόρο ήταν δεσμευμένοι σε άλλα projects, τελικά στο “Silence” του Σκορσέζε θα δούμε τους Λίαμ Νίσον και Άντριου Γκάρφιλντ.

Το βιβλίο –και άρα και η ταινία– μας μεταφέρει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, όπου καταφθάνουν δύο Πορτογάλοι Ιησουίτες ιερείς, προκειμένου να κηρύξουν τον λόγο του Θεού. Τελικά όμως πιάνονται και έρχονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή βία, που θα δοκιμάσει τα πιστεύω τους. Το “Silence” θεωρείται το σημαντικότερο μυθιστόρημα του Shusaku Endo, ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς συγγραφείς της ιαπωνικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.

Στην κινηματογραφική του διασκευή ο Σκορσέζε πιθανότατα θα στοχαστεί πάνω στη σχέση Θεού κι ανθρώπου στην πιο θρησκευτική του –και εδώ μπορείτε να βάλετε και εισαγωγικά– ταινία της μέχρι τώρα φιλμογραφίας του. Μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει trailer δυστυχώς για να έχουμε μία πρώτη πιο ολοκληρωμένη εικόνα, παρά μόνο δύο φωτογραφίες. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ για να προλάβει τα Όσκαρ του 2017, ενώ σε μεγαλύτερο κύκλωμα, αλλά και στη χώρα μας, θα προβληθεί στις αρχές της νέας χρονιάς.

protothema.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα