Η Σειρά «Η αράχνη» στην ΕΡΤ2 (‏ 26-28/10/2015, στις 22.00)

15:16 25/10/2015 - Πηγή: TVNea
Οι τηλεθεατές, τη Δευτέρα 26 και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τέταρτο και το πέμπτο επεισόδιο αντίστοιχα, από τα συνολικά έξι επεισόδια.
Η υπόθεση της «Αράχνης» είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα της εγκληματικής ιστορίας της μεταπολεμικής Δανίας. Η σειρά εξελίσσεται στην Κοπεγχάγη του 1949, όπου το οργανωμένο έγκλημα, οι μαυραγορίτες και η διαφθορά, εξουσιάζουν την πόλη.
Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Μπιάρνε Μάσεν, ένας φιλόδοξος νεαρός δημοσιογράφος που σκοπός του είναι να αποκαλύψει την πλεκτάνη της διαφθοράς, η οποία πιστεύει ότι φτάνει μέχρι τα
υψηλότερα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα.
Η ευκαιρία τού δίνεται, όταν τυχαία ανακαλύπτει ότι δύο πτώματα έχουν βρεθεί στην παραλία, δεμένα και χωρίς πρόσωπο και πως η αστυνομία έχει αποκρύψει βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Δυστυχώς, ο τακτικός αστυνομικός ανταποκριτής της εφημερίδας, ο Βίσινγκ, μαζί με τον εκδότη Τάουλοβ, δεν τον πιστεύουν και θεωρούν ότι αυτά που τους αναφέρει είναι υπερβολές.
Συνεχίζοντας την έρευνα ο Μπιάρνε, γνωρίζει και ερωτεύεται τη μαγευτική Λίσμπετ Γκόρνταν. Στο μεταξύ, μαθαίνει ότι ο αδελφός του Όλεν (πρώην ναζί), επιστρέφει από την Αμερική. Τελικά ο Βίσινγκ πείθεται από τον Μπιάρνε και μαζί ανακαλύπτουν πως στον ιστό της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται μεγαλο-επιχειρηματίες, πολιτικοί, αστυνομία και πρώην αντιστασιακοί.

Δευτέρα 26/10/2015, στις 22.00
Επεισόδιο 4ο: Τα άρθρα του Μπιάρνε και Βίσινγκ, οδηγούν στην αυτοκτονία κάποιου αστυνομικού και στην εκδίωξή τους από την εφημερίδα. Ταυτόχρονα, ο Γιαλμέρ ζητάει εκδίκηση, ενώ εμπλέκει τον Όλεν επικίνδυνα στην οργάνωσή του. Ο έρωτας του Μπιάρνε για τη Λίσμπετ μεγαλώνει, αλλά ο πατέρας της, ο αρχηγός της αστυνομίας Γκόρνταν, της απαγορεύει να έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί του. Ο Μπιάρνε συνεχίζει την έρευνά του, ώσπου, άθελά του, γίνεται μάρτυρας σ’ ένα επεισόδιο, στο οποίο μαθαίνει πράγματα για τη ζωή του Βίσινγκ, που δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί.

Τετάρτη 28/10/2015, στις 22.00
Επεισόδιο 5ο: Ο Μπιάρνε έχει επιστρέψει στην εφημερίδα χωρίς τον Βίσινγκ, ο οποίος έχει καταρρεύσει. Συνεχίζει την έρευνά του και ρισκάρει τη σχέση του με τη Λίσμπετ, όταν εμπλέκει τον πατέρα της σ’ αυτή την υπόθεση. Η Λίσμπετ αρχίζει να υποψιάζεται την αλήθεια για τον πατέρα της και είναι σε απόγνωση. Ο Όλεν ετοιμάζει το Τζαζ Κλαμπ του, αλλά τότε όλα καταρρέουν. Ο Γιαλμέρ αναγκάζεται να παραδοθεί στην αστυνομία, αλλά είναι ο εισαγγελέας διατεθειμένος να λάμψει η αλήθεια;

Αστυνομική-δραματική σειρά εποχής και μυστήριου, 6 επεισοδίων, παραγωγής Δανίας 2000.
Παραγωγή: DR Broadcast 2000.
Σκηνοθεσία: Ole Christian Madsen.
Πρωταγωνιστούν: Jakob Cedergen, Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Bent Mejding.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα