Η πρεμιέρα του Άκη Πετρετζίκη, ο διαγωνισμός καφέ και το Oktoberfest!

12:15 3/10/2015 - Πηγή: TVNea
Μετά την πετυχημένη περσινή σεζόν, τη συνεργασία του με το Food Tube του Jamie Oliver και την ανανέωση της εκπομπής του με κάποιες αλλαγές, όπως η συμμετοχή των τηλεθεατών σε αυτήν και αφού έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα εδώ και τρεις εβδομάδες, ο Άκης Πετρετζίκης
ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του ''Κάν' το όπως ο Άκης'' τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 16:30 το απόγευμα!
Προς το παρόν, κάνει βόλτες στην πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά ασχολείται και με τον διαγωνισμό καφέ που διοργανώνει, ο οποίος λήγει στις 5 Οκτωβρίου.
Τέλος, σήμερα Σάββατο, έχει ετοιμάσει ένα πολύ νόστιμο αφιέρωμα στο Oktoberfest! Δείτε περισσότερα παρακάτω!

Δείτε όσα έγραψε και ετοίμασε ο Άκης Πετρετζίκης στο ημερολόγιό του στο akispetretzikis.com για το Oktoberfest!

To Οktoberfest είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και διαρκεί 2 εβδομάδες μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.
Η αφετηρία του είναι το Μόναχο, όπου καθιερώθηκε 2 αιώνες πριν, περί το 1810 για τον εορτασμό του γάμου του πρίγκηπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’.Παράλληλα, έχει εξαπλωθεί και σε μικρότερες περιοχές της Γερμανίας αλλά και σε διάφορα χωριά.
Τέτοια είναι η δημοφιλία του καθιερωμένου αυτού θεσμού που πλέον ταξιδεύουν στην πόλη παραπάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες, το 15% εξ’ αυτών προέρχεται από την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τις άλλες ηπείρους.
Μια διοργάνωση με δρώμενα, τουριστικές attractions, παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες, χαρακτηριστικά πιάτα όπως, λουκάνικα (würstl), μπρέτσελ (pretzels), κόκκινo λάχανo (sauerkaut), pancakes πατάτας (reiberdatschi) και φυσικά, τι άλλο; άφθονη, ξανθή ή μαύρη, lager ή ales, κάθε ποικιλίας και γεύσης, μπύρα!

Η κατανάλωση της ξεπερνά ακόμα και τα 7.5 εκατομμύρια λίτρα ενώ σκηνές χωρητικότητας 3000 ατόμων στήνονται από τις τοπικές ζυθοποιίες για να φιλοξενήσουν τους «διψασμένους» επισκέπτες.
Παίρνοντας έμπνευση λοιπόν, από αυτή τη διοργάνωση ετοίμασα για όσους από εσάς δεν βρίσκεστε εκεί, τις δικές μου δημιουργίες, παραλλαγμένες βέβαια που σας συνιστώ να δοκιμάσετε αμέσως.
Ξεκινήστε με την πράσινη πατατοσαλάτα για την οποία θα χρειαστείτε μόνο 30 λεπτά. Θα ευχαριστηθείτε το μηλόξυδο και τα άρωματικά της όσο τίποτα.

Κάτι που θα σας θυμίσει το αυθεντικό Oktoberfest παραπάνω, είναι τα αγαπημένα μου corn dogs στο φούρνο. Είναι νοστιμότατα και ότι πρέπει για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας σερβίροντάς τα με ξυλάκια.

Παρόμοια, θα ξερογλύφεστε μόλις δοκιμάσετε το ψητό χοιρινό μπούτι με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, πιπεράτο και ό,τι πρέπει για το κυρίως πιάτο σας.

Στη συνέχεια, έχω δύο πιάτα με βάση την πατάτα, που θα τρέλαιναν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς… Βαυαρούς.Scones πατάτας με φέτα και ποσέ αυγά και pancakes με πατάτες.Σερβίρετε τα scones πατάτας σε ζεστά πιάτα, με προσούτο και σχοινόπρασο και γαρνίρετε τα pancakes με μυρωδικά της αρεσκείας σας ή και γιαούρτι.

Τέλος, καθώς ήθελα να χρησιμοποιήσω και τη λατρεμένη μπύρα ως βασικό συστατικό, δημιούργησα το κέικ με μαύρη μπύρα για να κλείσετε το Οκτωβριανό γιορτινό τραπέζι σας με κάτι ιδιαίτερο και φυσικά με γλυκό.

Περιμένω να μου στείλετε και τις δικές σας ιδέες που θα δοκιμάσω μέχρι τις 4 Οκτωβρίου που τελειώνει και το φετινό Oktoberfest.Γεια σας!

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα