Η περιπέτεια μίας μητέρας με happy end

12:28 11/5/2014 - Πηγή: TVNea
Η ανησυχία για τα παιδιά της μετέτρεψαν την Τζινέτ Σκλιβάνου από θύμα της κρίσης σε μία επιχειρηματία με εξαγωγές σε 37 χώρες
Που μπορεί να σε οδηγήσει το μητρικό φίλτρο; Με αφορμή την σημερινή Γιορτή της Μητέρας το WE άκουσε και σας μεταφέρει την απίστευτη ιστορία της 40χρόνης ελληνοβρετανίδας Τζινέτ Σκλιβανού. Μητέρας δύο κοριτσιών, που έχοντας βρεθεί στο ναδίρ το 2012, μόνη της, κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει την κρίση αλλά να γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους αυτούς που αποδέχονται την μοίρα τους.
To 2004 και με την αισιοδοξία των Ολυμπιακών ξεκίνησα με τον σύζυγο μου να ασχολούμαστε
με την εργολαβία πολυτελών κατοικιών. Εγώ έχοντας σπουδάσει διακοσμήτρια και ο σύζυγος διαθέτοντας μονάδα επεξεργασίας αλουμινίου είχαμε βρει πραγματικά ένα αντικείμενο που μας αντιπροσώπευε, μας άρεσε και μας απέφερε ένα αρκετά καλό εισόδημα. Μέχρι που ήρθε το 2009 και πάγωσαν όλα. Ακόμη και σήμερα μας έχουν μείνει ακίνητα από εκείνη την εποχή. Για δύο χρόνια είχαμε μηδενικό εισόδημα και από επάνω έπρεπε να πληρώσουμε φόρους για τα ακίνητα που δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε.
Η κατάσταση έδειχνε ότι δεν θα άλλαζε. Παίρνω την απόφαση να αλλάξω εγώ την κατάσταση. Δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξουν από μόνα τους μία ζωή. Ξεκίνησα στην αρχή με παιδικά σπα. Αφορμή ήταν η μεγάλη μου κόρη η οποία ήθελε να κάνει ένα θεματικό πάρτι. Ό,τι της πρότεινα δεν της άρεσε ή το είχαν κάνει ήδη φίλες της οπότε δεν ήθελε να φανεί ότι τις αντιγράφει. Εκείνη ήταν που μου πρότεινε να κάνουμε ένα πάρτι σπα. Φώναξα έτσι κάποιους αισθητικούς στο σπίτι και τους έφτιαξαν τα νύχια και τα μαλλιά και οι μικρές ξετρελάθηκαν. Κάπως έτσι είδα ότι στον τομέα αυτό μπορεί και να υπάρχει μία επιχειρηματική ευκαιρία. Άρχισα να το ψάχνω στο ίντερνετ και είδα ότι σε Βρετανία και Αμερική ήταν κάπως διαδεδομένο. Καθώς δεν είχα άλλη εργασία ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος μου και καθώς η συγκεκριμένη κίνηση δεν απαιτούσε μεγάλο κεφάλαιο αποφάσισα να ξεκινήσω να κάνω παιδικά πάρτι σπα.
Ο πρώτος χρόνος, το 2011, κύλησε αρκετά καλά καθώς είχαν ασχοληθεί και τα media με την κίνηση (σ.σ. προβλήθηκε και στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη) αλλά μετά λόγω και της οικονομικής κρίσης δεν απέδιδε τόσο καλά. Ανοίγω μία παρένθεση: Υπήρξαν και κάποιες ελάχιστες αντιδράσεις για αυτό που κάναμε. Κάποιοι θεώρησαν ότι παραβιάζαμε την παιδικότητα με αυτή μας την κίνηση παραβλέποντας όμως ότι αυτό είναι μέσα στην φύση των παιδιών. Οταν η κόρη σου σε βλέπει και μαγειρεύεις και σου ζητάει και αυτή μία κατσαρόλα να κάνει το ίδιο σαν παιχνίδι το επιτρέπεις και το θεωρείς φυσιολογικό. Αντίστοιχα όταν σε βλέπει να κάνεις τηλεφωνήματα για την δουλεία θα την δεις να “παίρνει” και αυτή τηλέφωνα. Γιατί αυτά τα επιτρέπουμε αλλά κρατάμε αποστάσεις σε ότι αφορά την αντιγραφή κινήσεων στο χώρο του καλλωπισμού; Κλείνω την παρένθεση.

Μία από τις πρώτες μου σκέψεις στην δουλειά αυτή ήταν να ψάξω να βρω προϊόντα για παιδιά και για την περιποίηση του προσώπου όσο και για την περιποίηση των νυχιών. Από έρευνα μου είδα ότι υπήρχε μόνο μία εταιρεία στην Αμερική η οποία έφτιαχνε παιδικά μανό, τα οποία μάλιστα ήθελαν ασετόν για να ξεβάψουν. Η μυρωδιά του ασετόν, ειδικά όταν το χρησιμοποιούσα στην μικρή μου κόρη, με ενοχλούσε και έβλεπα ότι και η μικρή δυσφορούσε. Παρόλα αυτά πιστεύοντας στην συγκεκριμένη δουλειά ζήτησα από την αμερικανική εταιρεία να την αντιπροσωπεύσω στην Ελλάδα. Η απάντηση που έλαβα μετά από λίγο διάστημα ήταν αρνητική. Θεώρησαν ότι επειδή δεν είχα πείρα στον χώρο των καλλυντικών δεν θα μπορούσα να αντιπροσωπεύσω το προϊόν τους.
Πείσμωσα πάρα πολύ με το ότι δεν με θεώρησαν ικανή και άρχισα να δουλεύω την ιδέα να δημιουργήσω το δικό μου μανό το οποίο μάλιστα θα ξέβαφε απλώς με νερό και σαπούνι. Μετά από τρελές έρευνες και απίστευτα ξενύχτια ανακαλύπτω ένα εργοστάσιο στην Γαλλία με δικό του εργαστήριο το οποίο ήταν αρκετά δημιουργικό. Τους έδωσα τις οδηγίες, ότι θέλω ένα μανό από τρία αθώα υλικά (νερό, ακρυλικό πολυμερές και μη τοξικά χρωστικά) το οποίο κατάφεραν να το δημιουργήσουν.
Φυσικά σε όποιον έλεγα τι πάω να κάνω με θεωρούσαν τρελή."Μέσα στην κρίση που ο κόσμος πεινάει, εσύ θα κάνεις μανό για παιδιά;" μου έλεγαν. Διστακτικός και καχύποπτος σε αυτή μου την απόφαση ήταν και ο σύζυγος μου ο οποίος συμφωνούσε με όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούσαν να με αποτρέψουν. Εγώ όμως ότι χρήματα μου είχαν απομείνει στην τράπεζα, περίπου 45.000 δολάρια, ότι είχα και δεν είχα, το έριξα σε αυτή την δουλειά. Ούτε βοήθεια από τράπεζα είχα, ούτε από το ΕΣΠΑ. Δεν ήταν απερισκεψία. Πριν προχωρήσω είχα κάνει πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα. Τα καλλυντικά διεθνώς είναι μία αγορά που εμφανίζει σημαντική άνοδο ενώ το μανό σήμερα θεωρείται ότι και το κραγιόν για τα '60s και έχει φοβερή άνοδο.

Έρχονται οι πρώτες ποσότητες από την Γαλλία και ξεκινάει μετά ένας άλλος Γολγοθάς. Που το συσκευάζεις; που το κατοχυρώνεις; πως το προωθείς; Πράγματα εντελώς άγνωστα για εμένα και νέα ατελείωτα ξενύχτια. Βομβάρδιζα πιθανούς πελάτες σε όλο τον κόσμο με email για να προωθήσω το προϊόν. Ποσοστό επιτυχίας; ένας πελάτης ανά 100 email. Δεν το έβαλα κάτω όμως, συνέχισα. Όλη η εταιρεία ήμουν εγώ για αρκετούς μήνες. Είχα εκατό καπέλα: γραμματέας του εαυτού μου, λογίστρια, πωλήτρια, διευθύντρια εισαγωγών και εξαγωγών, υπεύθυνη των social media. O σύζυγος εισήλθε μετά τον δέκατο μήνα αφού πείσθηκε ότι η εταιρεία μας, η Safe N Beautiful που παράγει τα παιδικά μανό και τα μανό για μέλλουσες μητέρες, Snails έχει προοπτικές.

Οι πρώτες πωλήσεις ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, τον Μάρτιο του '12 και το προϊόν βρήκε ανέλπιστη ανταπόκριση. Εκεί που μου έλεγαν ότι θα ήθελα 5 χρόνια, σε 10 μήνες έκανα απόσβεση της επένδυσης ενώ η αύξηση των πωλήσεων που έχουμε τον δεύτερο χρόνο είναι της τάξης του 496%. Πλέον εξάγουμε σε 37 χώρες σχεδόν το 99,9% της παραγωγής μας με μεγαλύτερο μας πελάτη την Γερμανία η οποία και αυστηρούς κανόνες έχει αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά τα φυσικά προϊόντα. Ο τρίτος χρόνος λειτουργίας ξεκίνησε με αύξηση που ξεπερνάει το 1000% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρήσης. Κάθε μήνα προσθέτουμε νέες αγορές. Τον Απρίλιο μπήκαμε στην Κορέα, την Ταϊβάν την Κύπρο και την Σλοβενία.
Στα τέλη του μήνα θα επιδιώξουμε την είσοδο μας σε μία νέα κατηγορία, τα μανό για ενήλικες με κύριο στόχο τις μουσουλμάνες. Στο Ισλάμ το μανό δεν είναι αποδεκτό (Χαλάλ) καθώς δεν επιτρέπει το νερό να έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα. Καθώς το δικό μας προϊόν έχει αυτή την δυνατότητα εισερχόμαστε σε αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγορά δημιουργώντας μία νέα σειρά προϊόντων.

Από εκεί που ήμουν μόνη μου και τον πρώτο χρόνο μαζί με τον σύζυγο μου, πλέον έχουμε φτιάξει μία θηλυκή εταιρεία με επτά γυναίκες από τις οποίες οι έξι είναι μαμάδες. Δύο από αυτές μάλιστα εργάζονται από το σπίτι πληρώνονται όμως κανονικά σαν να έχουν φυσική παρουσία. Για εμένα η μητρότητα έρχεται πάντα πρώτη και η εργασία δεύτερη. Για αυτό και νιώθω απίστευτες τύψεις που δεν μπορώ και εγώ να διαθέσω τον χρόνο που θέλω στα δικά μου παιδιά. Ακόμη και στο σπίτι όταν βρίσκομαι θα ακούσεις στο κινητό να έρχεται ένα email που θα πρέπει να απαντηθεί. Μπορεί να είναι μέσα στο βράδυ από ένα συνεργάτη σου στον Καναδά, καθώς εκεί τότε είναι πρωϊ, ή Κυριακή που δουλεύουν οι μουσουλμανικές χώρες. Αυτό που κάπως με ανακουφίζει είναι ότι έκανα, και κάνουμε τώρα με τον σύζυγο μου, το έκανα για τις κόρες μας. Για να μην τους λείψει τίποτα, για να μην αλλάξει κάτι στην ζωή τους. Πήγαιναν και πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο, δεν θα με πείραζε να πάνε σε δημόσιο, όμως εγώ δεν θα ένοιωθα εντάξει να μην δώσω μάχη, να μην το πολεμήσω να μείνει η ζωή τους ανεπηρέαστη από τις ατυχίες που είχαμε εμείς.
Αν έμαθα τρία πράγματα από αυτή μου την “περιπέτεια” είναι: Πρώτον, ποτέ μην λες “αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για αυτή την δουλεία”, δώσε του την ευκαιρία να σου το αποδείξει. Δεύτερον, ότι εάν θέλεις να πετύχεις κάτι, όντως το σύμπαν θα συνωμοτήσει προς αυτή την κατεύθυνση και τρίτον, ότι ο τολμών νικά.

news247- Κωστής Χριστοδούλου
Keywords
happy, end, happy, media, ελενη μενεγακη, εταιρεία, ελλαδα, γαλλια, τραπεζες, νέα, email, beautiful, κορεα, κυπρος, σλοβενία, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, γιορτη σημερα, η ζωη, χωρες, σλοβενία, ακινητα, γερμανια, γιορτη της μητερας, δουλεια, εργασια, νυχια, σημερινη, φυσικη, email, αγορα, αυξηση, αισιοδοξια, αμερικη, ανθρωπος, ανθρωπινο σωμα, απιστευτα, αφορμη, βοηθεια, βραδυ, γινει, γολγοθας, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, ευκαιρια, υπαρχει, εξι, εποχη, επρεπε, επτα, ερευνα, ερευνες, ερχεται, εταιρεία, ζωη, ιδεα, ιδιο, ιντερνετ, ισλαμ, καπελα, κεφαλαιο, κινητο, κινηση, λειψει, μαλλια, μηνες, μοιρα, μανο, μπορεις, μονα, ναδιρ, νερο, παντα, παιδικα, παιδια, πωλησεις, σαπουνι, συζυγο, σειρα, σκεψεις, σωμα, σπιτι, συμπαν, σχολειο, τυψεις, τρια, φυση, φυσικα, χρονος, αγορες, beautiful, δωσε, εξαγωγες, γιορτη, ιδιαιτερα, καχυποπτος, κορες, κυριακη, media, μεινει, παιχνιδι, πωλητρια, τραπεζα, υλικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα