Η κυβέρνηση Σαμαρά «σύντομα θα πέσει»!

16:30 15/9/2013 - Πηγή: TVNea
Την εκτίμηση ότι αν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που δίνει στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
«γνωρίζοντας τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος δεν θα προχωρήσει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο, αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».Χαρακτήρισε ζήτημα επιβίωσης και εθνικής κυριαρχίας τις εκλογές: «Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα πέσει από δολιοφθορά όπως υπονοεί ο πρωθυπουργός, αλλά από την αντίσταση και τη λαϊκή κινητοποίηση», τόνισε, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «σύντομα θα πέσει».Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση και στόχος μας είναι κάθε πολίτης να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δεν πρόκειται για προεκλογικού τύπου εξαγγελίες.
«Έχουμε στην Ελλάδα 500.000 οικογένειες που έχουν μηδενικό εισόδημα, και 600.000 παιδιά και βρέφη που υποσιτίζονται. Βρισκόμαστε σε μία δραματική κατάσταση και οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια. Οι εκλογές δεν είναι ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της ανυπομονησίας του. Οι εκλογές είναι ζήτημα επιβίωσης για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα», υπογράμμισε.Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Πέραμα: «Ο κ. Κεδίκογλου δεν βρήκε μια λέξη για να καταδικάσει την βάναυση επίθεση από Χρυσαυγίτες στα μέλη ενός πολιτικού κόμματος που βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Δεν είχαμε καν ανακοίνωση καταδίκης από το κόμμα της ΝΔ αλλά είχαμε μια δήλωση του γ.γ. της ΝΔ, ο οποίος αντί να καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση και την ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα αυτό. Θέλω να απευθυνθώ στον δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ. Αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες πολιτικές επιλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να φύγουμε από το μνημόνιο από το οποίο όπως είπε, «δεν θα φύγουμε με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο κι αυτό θα πάει στην ιστορία ως ένα πρόγραμμα που έσπειρε πόνο και εξαθλίωση χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα». Μίλησε μάλιστα και για τις μεταμορφώσεις του κ. Σαμαρά από σφόδρα αντιμνημονιακό σε περισσότερο αντιμνημονιακό.Απαντώντας στην ερώτηση με ποιους θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η αυτοδιοίκηση.«Πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση θα παίξει κομβικό ρόλο και στην προστασία του λαού μας αλλά και στο σχέδιο της εθνικής ανασυγκρότησης. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην αυτοδιοίκηση. Πρέπει να υπάρξουν δήμαρχοι που θα συγκρουστούν με ανιδιοτέλεια».
Keywords
Τυχαία Θέματα