Η Αθηνά Οικονομάκου μιλάει για όλους και για όλα!

18:00 9/11/2015 - Πηγή: TVNea
Φέτος είχε τις περισσότερες προτάσεις από κάθε άλλη ηθοποιό. Ο λόγος για την Αθηνά
Οικονομάκου, που πέρα από «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» θα εμφανίζεται στο MEGA και στη «Χειρότερη εβδομάδα της ζωή μου» που κάνει πρεμιέρα στις 23/11. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο TV24 και αποκάλυψε όλα όσα ξέρει για το ρόλο της Μαρίνας και όχι μόνο...

Ησουν φέτος το πιο «πολυπόθητο» πρόσωπο της σεζόν από τα κανάλια;

«Γενικά υπήρχαν προτάσεις. Ηταν πολλές και ενδιαφέρουσες όλες».

Μέτρησες πόσες;

«Τέσσερις οι πιο επικρατέστερες, αλλά υπήρχαν κι άλλες δύο νομίζω πριν, άρα έξι. Ολες για σειρές».

Για εκπομπή τίποτα;

«Οχι, αλλά έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν μ’ ενδιαφέρει και πολύ. Και εφόσον υπάρχει πρόταση για να δουλέψω στο επάγγελμά μου γιατί να κάνω κάτι άλλο; Προς το παρόν δεν νιώθω έτοιμη να το κάνω. Δεν είμαι πολύ εξωστρεφής. Μπορεί να είμαι γλυκό πλάσμα αλλά δεν ξέρω αν κάνω γι’ αυτό ακριβώς».

Θέατρο;

«Θέατρο δεν θέλω προς το παρόν αφού θα κάνω τηλεοπτικό. Εχω περάσει από τη φάση που τα κάνω όλα μαζί. Ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο να κάνω λίγα πράγματα και καλά και να τα απολαμβάνω παρά να πιέζομαι και να δυσανασχετώ».

Αληθεύει ότι πέρασες από κάστινγκ για τη «Μουρμούρα»;

«Πέρασαν όλες από κάστινγκ! Και δεν είναι ότι δεν με επέλεξαν απλώς έγινε αυτό με “Το δαχτυλίδι της φωτιάς” στο MEGA και ήθελαν αποκλειστικότητα από τον ALPHA. Δυστυχώς».

Πάντως φέτος, αν εξαιρέσουμε το καθημερινό του MEGA, κατά τα άλλα επιλέγεις κωμωδία…

«Ναι, και όλες οι προτάσεις που είχα ήταν για κωμωδίες. Ούτως ή άλλως εγώ αυτό ήθελα να κάνω. Δεν μ’ ενδιέφερε ούτε καθημερινό ούτε δραματικό, άσχετα αν κατά τύχη προέκυψε το δραματικό».

«Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» λέγεται η σειρά που ετοιμάζεις στο MEGA…

«Είναι κωμωδία που περιλαμβάνει 21 επεισόδια. Εγώ κάνω τη Μελίνα, τη νύφη. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που δείχνει τι περνάει την τελευταία εβδομάδα πριν από το γάμο του, που είναι και η χειρότερη της ζωής του. Εγώ είμαι η νύφη, γαμπρός είναι ο Μάκης Παπαδημητρίου και γονείς η Αριέττα Μουτούση και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ενώ η Ελένη Καλλία κάνει τη γιαγιά μου»

Τι ήταν αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική σου απόφαση;

«Η ποιότητα της δουλειάς. Νομίζω ότι είναι άλλου επιπέδου αυτή στο MEGA. Το σενάριο είναι πολύ διαφορετικό και κωμωδία, οι συντελεστές και το κάστινγκ είναι εξαιρετικά. Είναι άνθρωποι και ηθοποιοί που θαυμάζω και τον Μάκη τον λατρεύω. Είχαμε κάνει και τον “Μαγικό καθρέφτη”, την πρώτη 3D ταινία που θα βγει».

Σε τραβάει τελικά το MEGA…

«Εχω άλλη σχέση, χαίρονται τόσο κάθε φορά που συνεργαζόμαστε. Δηλαδή όταν πήρα τηλέφωνο να πω ότι τελικά έχω ευχάριστα νέα και θα είμαι μαζί σας, η αντίδραση ήταν αυτή που ονειρευόμουν».

Το ότι πέρασες κάστινγκ δεν είναι λίγο υποτιμητικό για μια ηθοποιό φτασμένη;

«Οχι, καθόλου. Αν ήξερα, όμως, εξαρχής ότι αν γίνει το καθημερινό στο MEGA δεν θα μπορούσα να είμαι στον ALPHA, δεν θα πήγαινα στο κάστινγκ. Δεν υπήρχε λόγος να το περάσω όλο αυτό».

Πέρασε πολύς κόσμος πάντως…

«Ηταν ιδιαίτερο κάστινγκ κατά τη γνώμη μου…».

Δηλαδή τι ιδιαίτερο είχε;

«Δεν υπήρχε σημείο επαφής σε καμία κοπέλα. Ημασταν όλες που περάσαμε από το κάστινγκ τελείως διαφορετικές. Δεν υπήρχε κάτι κοινό. Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι ήθελαν να έχουν μια μεγάλη γκάμα για να αποφασίσουν αναλόγως».

Και τελικά επέλεξαν μια κοπέλα άγνωστη;

«Πολύ καλή επιλογή. Καλά έκαναν. Από το να διαλέξεις μια γνωστή που ξέρεις τι να περιμένεις, είναι καλύτερο να πάρεις μια κοπέλα που μπορεί να λάμψει ξαφνικά και να βοηθήσει και τη σειρά αλλά να βοηθηθεί και η ίδια».

Πώς ήταν σαν εμπειρία η Κύπρος;

Ή«Ηαν τρομερά κουραστικό. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες εργασίας στην Κύπρο και η νοοτροπία. Δεν πέρασα άσχημα η αλήθεια είναι, δεν είχα κάποιο πρόβλημα απλά όλο αυτό το πήγαινε έλα Δευτέρα-Τετάρτη, που πηγαίνεις από το πρωί ξυπνάς στις 5 τα ξημερώματα και δουλεύεις μέχρι τις 12 το βράδυ, είναι λίγο δύσκολο. Οι ρυθμοί είναι λίγο περίεργοι, δεν υπάρχει και η οργάνωση που θα έπρεπε να υπάρχει οπότε δημιουργούνται διάφορες καθυστερήσεις και προβλήματα αλλά σαν δουλειά νομίζω ότι είναι αξιοπρεπής».

Δεν θα το ξαναέκανες;

«Οχι εύκολα. Το έκανα ακριβώς για να αποφύγω λίγο τα ελληνικά και λίγο να απομακρυνθώ για κάποιο διάστημα. Δεν θα το ξαναέκανα τόσο εύκολα».

Τα χρήματα είναι καλύτερα στην Κύπρο;

«Είναι λίγο καλύτερα, ναι!».

Εδώ σε προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα οικονομικά προβλήματα; Σειρές του MEGA είναι απλήρωτες...

«Πολύ. Τα ξέρω όλα αυτά τα έχω περάσει και εγώ η ίδια και φυσικά και με προβληματίζει. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για τον εαυτό του. Οι απαιτήσεις και οι όροι που θα βάλει να τον ικανοποιούν τώρα κανείς δεν ξέρει όμως τι θα συμβεί».

Εσένα τα οικονομικά σου έχουν λυθεί με το MEGA. Δεν είχες αφήσει υπολείμματα από τις άλλες σου σειρές;

«Γενικά νομίζω ότι τακτοποιούνται τα πράγματα, αργούν αλλά τακτοποιούνται».

Πες μου λίγα λίγα λόγια για το «Δαχτυλίδι».

«Είχε επιτυχία και στην Κύπρο, εύχομαι να έχει και εδώ. Πρόκειται για την ιστορία μιας κοπέλας η οποία έχει γνωρίσει έναν τύπο όταν είναι πολύ μικρή, στα 18 της, ο οποίος της συμπεριφέρεται άσχημα και στην πορεία αποκαλύπτεται ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας των γονιών μας. Παίζουν πολλά πολιτικά και μπλέκονται πάρα πολλά πράγματα στην πορεία. Απλά επειδή καθυστερήσαμε λίγο να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα στην πορεία σεναριακά όλο αυτό άλλαξε. Κι επειδή ήταν πολύ γρήγορη η εξέλιξη δεν προλάβαινε ο σεναριογράφος, ο Κώστας Βαζάκας. Με λίγα λόγια, υπήρχε μια ταλαιπωρία σε αυτή τη σειρά, δεν ήρθαν τα πράγματα εύκολα όπως θα το περίμενε κανείς αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ηταν μια πολύ ωραία δουλειά, γνώρισα σπουδαίους και ηθοποιούς και συνεργάτες από εκεί Κύπριους αλλά και Ελληνες. Εκεί γνώρισα και τον Χρήστο Δήμα που ξεκίνησε αυτή τη δουλειά και ήταν και ένας από τους λόγους που δέχτηκα. Με εγκατέλειψε βέβαια στην πορεία, αλλά ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία και κάναμε και δύο ταινίες μαζί οπότε μου βγήκε σε καλό».

Η Μαρίνα δεν παντρεύεται με τον Στέφανο;

«Υπάρχουν πολλές ανατροπές που δεν μπορώ να πω από τώρα».

Δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα;

«Γίνονται διάφορα στην πορεία δεν μένουν τα πράγματα σταθερά! Από κει και πέρα βλέπουμε τι συμβαίνει στη ζωή αυτής της κοπέλας, τη σχέση με τους γονείς της, με τις φίλες της που έχουν ανάμειξη σε όλο αυτό. Είναι μια ιστορία πάρα πολύ μπλεγμένη, πολύ μπερδεμένη. Αυτή η κοπέλα δεν έχει ιδέα το τι έχει συμβεί πίσω από την πλάτη της και ανακαλύπτει σιγά-σιγά τις αλήθειες και τρελαίνεται. Κάποιες ιστορίες κλείνουν, κάποιες ανοίγουν όπως γίνεται στα περισσότερα καθημερινά, γιατί περισσότερο νομίζω ότι και οι σεναριογράφοι και οι δημιουργοί ακολουθούν τις ανάγκες του κόσμου. Ο κόσμος τούς δείχνει τι του αρέσει και τι ζητάει πιο πολύ».http://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
αθηνά οικονομάκου
Τυχαία Θέματα