Η Αφροδίτη Γραμμέλη ξεχωρίζει τους δεύτερους ρόλους στην πρώτη γραμμή στα σήριαλ!

13:16 14/4/2015 - Πηγή: TVNea
Γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη: Αποτελούν παράδοση και στο θέατρο και στον κινηματογράφο και σίγουρα και στην τηλεόραση. Οι δεύτεροι ρόλοι όταν έχουν καλό κείμενο και ηθοποιούς που το υποστηρίζουν με ταλέντο κλέβουν την παράσταση πολλές φορές και από τους πρωταγωνιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ελληνικά σίριαλ εφέτος έχουν ξεχωρίσει δευτερορολίστες οι οποίοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι ή πολύ νέοι ή σχετικά άγνωστοι ηθοποιοί. Φρέσκα πρόσωπα με πολλή όρεξη που μπορεί να βοηθηθούν από ένα καλό και έξυπνο
σενάριο ξεχωρίζουν αμέσως και δεν είναι τυχαίο που όλοι μιλούν εφέτος για το «κορίτσι από το Ταμάμ» και την «Κύπρια στον Καπουτζίδη». Λίγο πριν από την ολοκλήρωση των σειρών για την εφετινή σεζόν επιλέξαμε τους δεύτερους ρόλους που έκαναν αίσθηση και απέδειξαν ότι το ταλέντο δεν χάνεται αλλά και σίγουρα δεν κρύβεται.
Λίλα Μπακλέση,
Ελλη - «Ταμάμ»,
ANT1
Το ξανθό κορίτσι με τα πλούσια μαλλιά και το σπινθηροβόλο βλέμμα χρειάστηκε μόλις δύο επεισόδια για να γίνει talk of the town. Σίγουρα ήταν τυχερή γιατί βρέθηκε σε μια σειρά όπως το «Ταμάμ» το οποίο έχει ένα πολύ καλό σενάριο, δυνατό καστ με τους Μαρία Λεκάκη και Μανώλη Μαυρομματάκη και έναν ρόλο, τον δικό της, καλογραμμένο. Η Ελλη του «Ταμάμ» είναι μια έφηβη με τσαγανό, ηθοποιός χαμηλών τόνων και αυτό που βγαίνει στην οθόνη παραπέμπει σε ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και όχι σε ακόμη μία φέρελπι σέξι ξανθιά που κατά βάθος θέλει να γίνει παρουσιάστρια ή εξώφυλλο. Είναι ο ρόλος της χρονιάς για την ελληνική μυθοπλασία και αποδεικνύει πως κάθε φορά που ανοίγει ο δρόμος σε νέα ταλέντα όλο και κάποιο αστεράκι θα λάμψει.
Μαριέλλα Σαββίδου,
Στάλλω - «Εθνική Ελλάδος»,
Mega
Μια γυναίκα που αναζητεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της γιατί τη δικαιούται είναι η Στάλλω, η οποία ευτύχησε να ερμηνεύεται από τη «γάργαρη» Μαριέλλα Σαββίδου. Ιδιαίτερη, με δική της υποκριτική στόφα, έδωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή χρώμα στον ρόλο δίχως να παραπέμπει σε καρικατούρα λόγω της ιδιαίτερα βαριάς προφοράς και της εικόνας της. Ούτε λίγο ούτε πολύ η ηθοποιός κατάφερε να μπολιάσει πολύ γλυκά αυτό που είναι με αυτό που κλήθηκε να παίξει, με αποτέλεσμα όχι μόνο να στέκεται επάξια αλλά ακόμη και να ξεχωρίζει σε σχέση με τις τρεις πρωταγωνίστριες της σειράς.
Μαρία Κωνσταντάκη,
Εμη - «Μάνα Χ ουρανού»,
Mega
Δεν είναι από τις σειρές που κέρδισαν το κοινό. Λίγο το σενάριο, λίγο η περίεργη διανομή δεν βοήθησαν έτσι ώστε να σκαρφαλώσει η «Μάνα Χ ουρανού» ψηλά στον πίνακα τηλεθέασης, αν και ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες. Υπάρχει όμως ένας ρόλος, αυτός της Εμης, της θείας των παιδιών στη σειρά, που είναι απολαυστικός. Δεν είναι τυχαίο που τον ερμηνεύει η Μαρία Κωνσταντάκη. Με παράδοση σε ρόλους που κουβαλάνε λίγη τρέλα και ένα ιδιαίτερο στυλ - από τις καλύτερες στιγμές της ως εκκεντρική γραμματέας στα «Υπέροχα πλάσματα» της Μυρτώς Κοντοβά και στη συνέχεια ως Αστερόπη στο «Μίλα μου βρώμικα» - η συγκεκριμένη ηθοποιός καταφέρνει να κάνει τη διαφορά ακριβώς γιατί δεν υπερβάλλει έτσι ώστε να καταντήσει εξωπραγματική. Είναι αλέγκρα και το μεταδίδει, έντιμη με τη δουλειά της και αυτό φαίνεται και στις συνεντεύξεις της όπου απαντά με ρεαλισμό και όχι φαντασμένα και έχει χάρισμα στη διαχείριση της υπερβολής.
Ανδρέας Βουγιούκας,
Μανωλιός - «Μπρούσκο»,
ANT1
Κι όμως, ακόμη και ανάμεσα σε τόσο πολλούς ρόλους και σε τόσο πολλές ιστορίες σε μια σειρά όπως είναι το «Μπρούσκο», μπορούν και ξεχωρίζουν ρόλοι οι οποίοι δεν είναι και στην πρώτη γραμμή. Ο Μανωλιός είναι μια τέτοια περίπτωση τηλεοπτικής διαφορετικότητας. Μιλάει με μαντινάδες ακόμη και σε δύσκολες περιστάσεις, διατηρεί πολύ έντονο το κρητικό στοιχείο, βρίσκεται με έναν μαγικό τρόπο να ισορροπεί μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων και παραμένει χαριτωμένος και αυθόρμητος. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που διαδέχτηκαν τον «τρελό του χωριού». Εδώ έχουμε μια λογική αλλά με έντονα κωμικά στοιχεία περσόνα, η οποία συνιστά ουσιαστικά ένα ιντερμέδιο σε μια σειρά στην οποία κυριαρχεί η συνωμοσία. Οσον αφορά τον Ανδρέα Βουγιούκα, αν μη τι άλλο δύσκολα ξεχωρίζεις πού είναι ο ρόλος και πού ο ηθοποιός. Τόσο φυσικά παίζει.
Ιωάννα Ασημακοπούλου,
Αντωνία - «Το σόι σου»,
Alpha
Μαθήτρια του Γιώργου Κιμούλη, η νεαρή Ιωάννα Ασημακοπούλου είναι το πρόσωπο το οποίο κατάφερε μέσα από δύο οικογένειες με μπόλικα παιδιά, νύφες και γαμπρούς να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά. Λίγο αφράτη, λίγο αφελής, λίγο αδικημένη και λίγο γαλιάντρα, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τόσο ευχάριστο κράμα γυναίκας που δίνει άλλον αέρα στη σειρά. Τα βασανιστήρια τα οποία υπομένει από τη σκληρή πεθερά της (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) και ο έρωτας για τον «μαμάκια» σύζυγό της (Αλέξανδρο Μπουρδούμη) την κάνουν ιδιαίτερα συμπαθή ενώ βοηθούν εύκολα και στο να ταυτιστεί μεγάλο ποσοστό ελληνίδων τηλεθεατριών μαζί της...
Φαίδρα Δρούκα,
Βάλια - «Συμμαθητές»,
ΑΝΤ1
Είναι χαριτωμένη σε όλους συνήθως τους ρόλους της. Μόνο που από το «Σπίτι της Εμμας» που την είδαμε πρόσφατα ως τους τωρινούς «Συμμαθητές» η διαφορά είναι αισθητή. Προφανώς μέσα σε ένα καλύτερο τηλεοπτικό περιβάλλον, ειδικά σε θέματα σεναρίου και σκηνοθεσίας, η Φαίδρα Δρούκα «άνθησε» υποκριτικά και πλέον είναι απολαυστική. Η εμμονή της με τη μητρότητα ακουμπά γλυκά σε ένα κλισέ της ελληνικής κοινωνίας και οι συνεδρίες της με την πάντα γοητευτική Μαρία Αλιφέρη είναι από τις καλύτερες στιγμές της σειράς.

tovima.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
θα υπαρχει δευτερη σεζον μανα χ ουρανου
Τυχαία Θέματα