Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

15:02 2/4/2016 - Πηγή: TVNea
Μετά το επεισοδιακό εναρκτήριο Grand Prix της Αυστραλίας, η Formula 1 μεταφέρεται για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος 2016, στο βασίλειο του Μπαχρέιν.
Θα μπορέσει άραγε η Ferrari να πετύχει την πρώτη της νίκη στη σεζόν; Έχασε από δικό της λάθος στην Αυστραλία; Και αν ναι, θα μπορέσει να απειλήσει τα πανίσχυρα «ασημένια βέλη», που ξεκίνησαν τη χρονιά κάνοντας για άλλη μία φορά το 1-2;
Η πίστα του Σακίρ δείχνει πάντως να ταιριάζει πολύ
στην Scuderia, καθώς εκεί έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα τρέχει αυτήν τη στιγμή στο πρωτάθλημα (τέσσερις συνολικά).
Κυριότερα χαρακτηριστικά της πίστας, η τραχιά γρανιτένια άσφαλτος που φθείρει τα ελαστικά και η άμμος που μεταφέρεται από την έρημο μέσω του αέρα. Αν συνδυάσει κανείς και το γεγονός ότι ο αγώνας ξεκινά με τη δύση του ηλίου, κάτι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία της πίστας πέφτει σταδιακά, δημιουργούνται ιδιαίτερα δύσκολες και απρόβλεπτες συνθήκες που κάνουν πραγματική σπαζοκεφαλιά την επιλογή των ελαστικών.
Το Grand Prix του Μπαχρέιν αποτελεί τεστ αντοχής τόσο για τις κινητήριες μονάδες όσο και για τα φρένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μονοθέσια πηγαίνουν με το γκάζι στο πάτωμα στα 2/3 του γύρου, ενώ εξαιτίας της διαμόρφωσης της πίστας με τις μεγάλες ευθείες και τις αργές στροφές, τα φρένα δέχονται πολύ έντονη καταπόνηση.
Το φετινό Grand Prix σηματοδοτεί την 10η επέτειο της Toro Rosso στο πρωτάθλημα της Formula 1. Η ιταλική ομάδα με το εκρηκτικό νεανικό δίδυμο των Μαξ Φερστάπεν και Κάρλος Σάινθ, ξεκίνησε πολύ δυνατά τη χρονιά και αναμένεται ότι θα τραβήξει συχνά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Ταυτόχρονα, ο φετινός αγώνας θα είναι ο πρώτος στην καριέρα του Βέλγου Στόφελ Βάντοορν, ο οποίος πήρε τη θέση του Ισπανού Φερνάντο Αλόνσο, που κρίθηκε ανέτοιμος να οδηγήσει μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στην Αυστραλία.
Το Grand Prix του Μπαχρέιν είναι ένας από τους τρεις αγώνες του φετινού πρωταθλήματος που γίνονται υπό το φως των προβολέων. Ξεκινά στις 18:00 ώρα τοπική και ολοκληρώνεται αφού βραδιάσει.
Η μετάδοση του αγώνα από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD αρχίζει την Κυριακή 3 Απριλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδας με τις μαγνητοσκοπημένες δοκιμές του Σαββάτου και συνεχίζεται με τη ζωντανή περιγραφή του αγώνα που αρχίζει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.
Στα μικρόφωνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο πρώην συναθλητής των Carlos Sainz και Daniil Kvyat στη Formula BMW, Γιώργος Κατσίνης, καθώς και η δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα