Η FIBA EU ζήτησε συγγνώμη και ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει άμεσα αλλαγή σε όλα τα επίσημα έγγραφά της.

21:00 5/9/2015 - Πηγή: TVNea
Την έντονη αντίδραση της ελληνικής αποστολής προκάλεσε επίσημο έγγραφο της οργανωτικής επιτροπής του φετινού Ευρωμπάσκετ, που ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Οι Κροάτες διοργανωτές αποκάλεσαν επίσημα «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ κι αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που παρενέβη άμεσα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ
Γιώργος Βασιλακόπουλος ζήτησε να γίνει άμεσα αλλαγή σε όλα τα έγγραφα, ώστε η χώρα να αναφέρεται ως «FYROM» που είναι η επίσημη διεθνής ονομασία της. Από τη FIBA Europe ζήτησαν συγγνώμη και ξεκαθάρισαν πως θα υπάρξει άμεσα αλλαγή σε όλα τα επίσημα έγγραφά της.

Παρατράγουδα, όμως, είχαμε και στην τηλεοπτική μετάδοση. Η FIBA Europe τοποθέτηση στις οθόνες το ακρωνύμιο MKD και όχι τα αρχικά της FYROM. Ετσι, ο ΟΤΕ TV και ο ΑΝΤ1, τα δύο κανάλια που μετέδωσαν ζωντανά την πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, πήραν την απόφαση να το σβήσουν από τις οθόνες. Ωστόσο, σε όλο τον... υπόλοιπο κόσμο η εικόνα πήγε με το "ΜKD".

Ωστόσο η Εθνική μας “έσβησε” με εικοσάρα την ΠΓΔΜ (85-65).

Εμείς να πούμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο τόσο στον ΑΝΤ1 όσο και στον ΟΤΕ TV που εμπόδισαν αυτή την μετάδοση στον αέρα της Ελλάδας.

Δείτε την εικόνα των δύο καναλιών:
ANT1
OTE TV
http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα