Γιατί η «Εθνική Ελλάδος» είναι η καλύτερη σειρά της σεζόν

15:46 23/1/2015 - Πηγή: TVNea
Αν και το "Κάτω Παρτάλι" σημειώνει ακόμα πιο υψηλά νούμερα τηλεθέασης, η καλύτερη σειρά της σεζόν είναι η "Εθνική Ελλάδος" του Γιώργου Καπουτζίδη- στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του. Το μεγάλο ταλέντο του Γιώργου δεν βρίσκεται στην υποκριτική αλλά στη συγγραφή (και την παρουσίαση).

Μαθαίνω μάλιστα πως στα επόμενα επεισόδια το δραματικό στοιχείο θα ενισχυθεί και θα δούμε σκηνές έντονης ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης που θα σοκάρουν πολλούς. Τη στιγμή που το, ευφυές κατά τ’ άλλα, "Κάτω Παρτάλι" προβάλει τους gayως παρωχημένες καρικατούρες, ενισχύοντας επικίνδυνα στερεότυπα, στην
Εθνική Ελλάδος θα δούμε την άλλη, πραγματική όψη του νομίσματος σε μία κοινωνία που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται απελευθερωμένη αλλά ουσιαστικά παραμένει εθισμένη σε όλες τις μορφές ρατσισμού.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, όπως είχε κάνει στο «Παρά Πέντε» επικεντρώνεται στη δύναμη του Καλού και της αληθινής φιλίας- όταν είσαι ενωμένος και έχεις κοινό στόχο μπορείς να καταφέρεις πολύ περισσότερα απ’ το να είσαι μόνος σου. Και στα δύο σήριαλ, οι ήρωές του έχουν αδυναμίες, δεν είναι ευτυχισμένοι, έχουν κάνει συμβιβασμούς αλλά βρίσκουν στήριγμα ο ένας στον άλλον και κάνουν την επανάστασή τους: Προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή τους, να την κάνουν καλύτερη, καλούνται όμως να πληρώσουν το τίμημα.

Η σκηνή που ο τραγουδιστής ( Μέμος Μπεγνής) προτείνει στην ηθοποιό (Κατερίνα Παπουτσάκη) να συνεχίσουν τη σχέση τους γιατί έτσι «πουλάνε» περισσότερο στα media, έχει συμβεί και στην πραγματική ζωή. Το ίδιο αληθοφανής ειναι και ο ρόλος του νεόπλουτου που ζει στη χλιδή με μαύρο χρήμα ( Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) ενώ η πρώην γυναίκα του (Σμαράγδα Καρύδη) βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και μεγαλώνει μόνη τα παιδιά τους, όπως και η λαϊκή κομμώτρια ( εξαιρετική η Κωνσταντίνα Μιχαήλ που αξιοποιεί με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία όλα τα εκφραστικά της μέσα) με τον φασίστα άντρα της (Κώστας Αποστολάκης) που την εξευτελίζει αλλά εκείνη δεν θέλει να χαλάσει το σπίτι της. Ακόμα και ο «καρτουνίστικος» ρόλος της μποτοξαρισμένης ιδιοκτήτριας κέντρου ομορφιάς που κοροϊδεύει τον κόσμο (Μίνα Αδαμάκη) και οι απατεώνες που έχουν φάει στα μπουζούκια τα λεφτά κρατικών επιχορηγήσεων, αποτελούν περιπτώσεις που λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει και γνωρίσει τα τελευταία χρόνια.

Η «Εθνική Ελλάδος» αποτελεί ίσως την πιο ενδιαφέρουσα dramedy (αμερικάνικος όρος που βγαίνει από τις λέξεις drama και comedy) σειρά που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και ο Γιώργος Καπουζίδης μαζί με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο κατάφεραν να ανεβάσουν πολύ ψηλά τον τηλεοπτικό πήχη- δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο σήριαλ απαιτεί πολύ περισσότερες ώρες γυρισμάτων και μοντάζ από κάθε άλλη σειρά που προβάλλεται φέτος.

Και ένα μικρό trivia: Οι σκηνές που θα δούμε στο παγοδρόμιο ήταν πολύ πιο δύσκολες από ότι φαίνονται αφού εκτός από το κρύο, οι πρωταγωνίστριες έπρεπε να μάθουν να ισορροπούν στα παγοπέδιλα, με την Κατερίνα και τη Σμαράγδα να έχουν ήδη πάθει μικροατυχήματα από πτώσεις που πόνεσαν όμως πολύ!
Νίκος Γεωργιάδης-entertvhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα