Για «έναρξη πραξικοπήματος» έκανε λόγο... ο Βενιζέλος!

17:45 27/6/2015 - Πηγή: TVNea

Για «θεσμική εκτροπή» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, σχολιάζοντας την προκήρυξη διεξαγωγής δημοψηφίσματος με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
κατηγόρησε την κυβέρνηση για «καταστρατήγηση του Συντάγματος και έναρξη πραξικοπήματος», γεγονός που προκάλεσε γέλια από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ .

«Μην γελάτε, μην γελάτε…. Οι Κάννες είναι πιο ευχάριστες από τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο» είπε ο κ.Βενιζέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Το έντιμο θα ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα να θέσει σε ψηφοφορία τη δική της πρόταση και όχι εκείνη των δανειστών» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας προς την πρόεδρο της Βουλής, επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Το δημοψήφισμα εντός 5 ημερών είναι υφαρπαγή της λαϊκής βούλησης. Πλαστό το ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα» πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος.

«Ναι στην αλήθεια, ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ, ναι στην ασφάλεια» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο να ελέγξει τη συνταγματικότητα της πρότασης της κυβέρνησης για δημοψήφισμα επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
star.gr http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα