Γάλα από κατσαρίδα;

08:31 26/7/2016 - Πηγή: TVNea
Τι θα σκεφτόσασταν αν κάποιος σας έλεγε ότι σε μερικά χρόνια θα τρεφόμαστε με γάλα που προέρχεται από κατσαρίδα; Σίγουρα θα τον κοιτούσατε παράξενα ή θα τον περνούσατε για τρελό.
Κι όμως! Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ότι ένα είδος από κατσαρίδες παράγει στην κοιλιά του μια ακολουθία από κρυστάλλους πρωτεΐνης, οι οποίο μπορούν να αποτελέσουν την υπερτροφή του μέλλοντος.
Οι κατσαρίδες, ως γνωστόν, είναι έντομα και γεννούν αυγά. Υπάρχει όμως και ένα συγκεκριμένο είδος
κατσαρίδας το Diploptera punctate, το οποίο όχι μόνο γεννά μικρά, αλλά τα τρέφει και με αυτή την ακολουθία που μοιάζει με γάλα!
Σύμφωνα με τις μελέτες των ερευνητών, αυτό το "γάλα" περιέχει τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από το βουβαλίσιο γάλα!
Επειδή όμως είναι δύσκολο να αρμέξεις ένα έντομο, όσο δύσκολο είναι να πουλήσεις παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Όλυμπο, οι επιστήμονες ψάχνουν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν με την βοήθεια των γονιδίων αυτών που παράγουν τις πρωτεΐνες, να παράξουν το γάλα στο εργαστήριο.
Εάν το παραπάνω γίνει εφικτό, το "γάλα" αυτό δεν θα προορίζεται για τις ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου που μπορούν να έχουν όλα τα αγαθά και να η διατροφή τους να είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά σε ανθρώπους των δυτικών περιοχών, που στερούνται γάλακτος αλλά και γενικότερα τροφών που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη. Γι αυτούς, θα ήταν ένα πολύ χρήσιμο συμπλήρωμα διατροφής που θα τους παρείχε όλες αυτές τις πρωτεΐνες που χρειάζονται.

πηγή: huffingtonpost.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
pos na armekseis katsarida
Τυχαία Θέματα