Φιλανθρωπική συναυλία μνήμης για τον Μητροπάνο

13:18 10/9/2012 - Πηγή: TVNea

Φιλανθρωπικόχαρακτήρα παίρνει η συναυλία -αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τίτλο «Σ΄αναζητώστη Σαλονίκη» που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Καυταντζόγλειο Στάδιο στηΘεσσαλονίκη, καθώς στη διάρκειά της θα συγκεντρώνονται φάρμακα και τρόφιμα γιατις ανάγκες των απόρων και ανασφάλιστων πολιτών.
Ο πρόεδροςτων ΚΑΠΗ και δημοτικός σύμβουλος ΛάζαροςΖαχαριάδης και η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Σοφία
Γκαρανέ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου απηύθυναν έκκλησηστους πολίτες που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία να φέρουν μαζί τους όσαφάρμακα έχουν στο σπίτι και δεν τα χρειάζονται καθώς και συσκευασμένα τρόφιμα.
Μεγαλύτερηανάγκη υπάρχει για φάρμακα που προορίζονται για διαβητικούς και καρδιολογικούςασθενείς καθώς και φάρμακα για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, γιααντιβιοτικά και αλοιφές για δερματικές παθήσεις καθώς και για παιδιατρικάεμβόλια. «Τα φάρμακα που μπορούν ναφέρνουν μαζί τους οι πολίτες πρέπει να μην έχουν λήξει. Μπορούν να φέρουν όσατους έχουν περισσέψει και δεν τα χρησιμοποιούν, δηλαδή μπορούν να φέρουν ακόμηκαι ένα χαπάκι. Δεν μπορούν να φέρνουν ανοιγμένα σιρόπια και αλοιφές ούτε καιφάρμακα τα οποία χορηγούνται με συνταγή που φέρει κόκκινη διαγράμμιση»ανέφερε κ Γκαρανέ.
Τα τρόφιμαπου μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες πρέπει να είναι συσκευασμένα ζυμαρικά ,όσπρια, κονσέρβες, λάδι και γενικά τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο για νασυντηρηθούν.
«Σήμερα στα ΚΑΠΗ υπάρχουν 800καταγεγραμμένοι άποροι ηλικιωμένοι ενώ οι άποροι που είναι καταγεγραμμένοι στιςυπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης είναι πολλαπλάσιοι» ανέφερε ο κΖαχαριάδης. «Ο σκοπός της συναυλίαςείναι διπλός. Είχαμε συμφωνήσει με τον Μητροπάνο να γίνει μια εκδήλωση γιαχαμηλά κοινωνικά στρώματα. Τώρα την ολοκληρώνουμε με τη συλλογή φαρμάκων καιτροφίμων». Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα εισιτήρια τηςσυναυλίας την οποία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέχρι και 40.000 άτομα.
Οικαλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στη συναυλία θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερεςεπιτυχίες του Μητροπάνου και τραγούδια από τις σπουδαιότερες δισκογραφικέςδουλειές του. Συμμετέχουν οι: ΣτέλιοςΔιονυσίου, Γιώργος Κατσαρός, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κότσιρας, ΓιάννηςΜηλιώκας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, ΛάκηςΠαπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης και Διονύσης Τσακνής. Το πρόγραμμα θαπαρουσιάσει ο ηθοποιός ΣπύροςΠαπαδόπουλος. Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσει η 12μελής ορχήστρα του ΔημήτρηΜητροπάνου.http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα