ΕΡΤ1: Σκέψεις για μετακίνηση του κεντρικού δελτίου στις 20.30

11:01 27/10/2015 - Πηγή: TVNea
Σε σούπερ ντόμινο εξελίσσεται το τοπίο των ειδήσεων στα κανάλια. Μετά την απόφαση του ΑΝΤ1 να μειώσει τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου (με στόχο το επόμενο διάστημα να ολοκληρώνεται στις 20.35) που συμπαραρύσει σε παρόμοια τακτική και το Mega , ανάλογες σκέψεις γίνονται και στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακινήσει το κεντρικό
δελτίο ειδήσεων των 21.00 έως και μισή ώρα νωρίτερα μέσα στους επόμενους μήνες.

Στόχος μιας τέτοιας κίνησης θα είναι το δελτίο της ΕΡΤ1 να καλύψει το κενό που προκαλείται από την «πρόωρη» αυλαία των δελτίων των ιδιωτικών καναλιών και να «πιάσει» το κοινό της ενημέρωσης σε αυτό το μεταίχμιο, προτού δηλάδη ξεκινήσει η prime time.

Επανασχεδιασμός

Τυχόν απόφαση για μετακίνηση του κεντρικού δελτίου με τον Πάνο Χαρίτο στις 20.30 θα δώσει την ευκαιρία στους ιθύνοντες της ΕΡΤ να προχωρήσουν σε πλήρη επανασχεδιασμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, εξετάζεται ήδη το ενδεχόμενο προσθήκης νέας ενότητας όπου θα φιλοξενείται το «πρόσωπο της ημέρας», θα έχει περισσότερες αθλητικές ειδήσεις και θα ακολουθεί διερυμένο δελτίο καιρού. Στόχος είναι όλο το πακέτο των ειδήσεων μαζί με τον καιρό να έχει ολοκληρωθεί και να δίνει σκυτάλη στις ενημερωτικές εκπομπές στις 22.00 ακριβώς.

Οι οριστικές αποφάσεις για την ώρα έναρξης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ θα ληφθούν όταν «κάτσει η μπίλια» στον αντίστοιχο τομέα στα ιδιωτικά κανάλια.

Σε περίπτωση που υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στο τοπίο των ειδήσεων, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ δεν αποκλείουν ακόμα και πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις όπως την μετακίνηση του δελτίου στις 20.00. Ολα αυτά όμως δεν θα γίνουν άμεσα.

Σε πρώτη φάση, αυτό που ηδη έχει δρομολογηθεί είναι η έναρξη του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 στις 20.55 ώστε να συμπίπτει με την έναρξη των ειδήσεων στον ΣΚΑΙ.

RealNewshttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα