Έρχεται νέα εκπομπή στην ΕΡΤ1-Αυτή είναι η παρουσιάστρια...

15:01 1/6/2016 - Πηγή: TVNea
«Μάγεμα η φύσις»,με τη Βίκυ Φλέσσα.Πρεμιέρα την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 22:00,στην ΕΡΤ1...

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα παρουσιάζει σειρά 10 εκπομπών με θέμα το περιβάλλον και την επιβεβλημένη προστασία του. Επιστημονικός σύμβουλος της σειράς, καθώς και συμμετέχων στα επεισόδια, θα είναι και ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης
και Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός. Στη σειρά θα συμμετέχουν με εμβόλιμες συνεντεύξεις τους διεθνείς προσωπικότητες, καθώς και ΄Ελληνες ακαδημαϊκοί.
Επίσης, θα περιλαμβάνονται δημοσκοπήσεις με καίρια ερωτήματα προς τον κόσμο, απορίες, τις οποίες θα διατυπώνουν μικρά παιδιά, αρχειακό υλικό, όπως και αναγνώσεις -από διακεκριμένους ηθοποιούς- ποιημάτων, θεατρικών έργων και ιστορικών μαρτυριών, που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Ο τίτλος προέρχεται από τον στίχο του εθνικού μας ποιητή ,Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»: «Μάγεμα η φύσις κι’ όνειρο στην ομορφιά και χάρη/ Η μαύρη πέτρα ολόχρυση και το ξερό χορτάρι/…».
Παρουσίαση-αρχισυνταξία-δημοσιογραφική επιμέλεια: Βίκυ Φλέσσα.
Επιστημονικός σύμβουλος της σειράς: Χρήστος Ζερεφός (ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών).
Παραγωγή: ΕΡΤ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Σκηνοθεσία: Τάκης Σακελλαρίου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου. http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα