Επιστολή Ραδιοφώνων στον Υπουργό-Ζητούν προσωρινή άδεια...

18:32 16/6/2016 - Πηγή: TVNea
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, από την αρχή του έτους δηλαδή, για να είμαστε πιο ακριβείς, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αττικής (και όλης της Ελλάδας) λειτουργούν χωρίς άδεια. Σιγά την είδηση θα πείτε και έχετε δίκιο. Το ίδιο δεν συμβαίνει χρόνια τώρα και με τα τηλεοπτικά κανάλια; Με τα ραδιόφωνα, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, αφού οι ραδιοσταθμοί διέθεταν μία τύπου άδεια που ανανεωνόταν κάθε χρόνο, από το 2007 και μετά.

Πέρυσι, όμως, δεν συνέβη αυτό κι έτσι τα ραδιόφωνα είναι πια στον αέρα - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η ΕΙΙΡΑ, λοιπόν, η ένωση των ιδιοκτητών των ραδιοφώνων,
ετοίμασε επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, με θέμα τις «άδειες λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής», ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος γιατί πλέον αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα πρακτικής φύσεως, στην καθημερινότητά τους.

Με την επιστολή αυτή, που φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.», ζητούν από τον Υπουργό να τους δοθεί, έστω και τώρα, μία προσωρινή άδεια. «Ενόψει της πρόθεσης που έχει εκδηλώσει η Κυβέρνηση να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες για τη χορήγηση ραδιοφωνικών αδειών, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έκδοση αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, υφίσταται άμεση, εξαιρετικά επείγουσα, ανάγκη να καλυφθεί το κενό με ειδική μεταβατική ρύθμιση, η οποία θα ορίζει ότι το προβλεπόμενο από τη διάταξη της παρ. 11 του άρθρου 7 του ν. 2328/1995 χρονικό διάστημα ισχύος των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής (όπως παρατάθηκε με τις προαναφερθείσες διατάξεις) παρατείνεται, αφότου έληξε, μέχρι την έκδοση των νέων ραδιοφωνικών αδειών», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Και εξηγούν γιατί θεωρούν πως είναι τόσο επείγον το θέμα: «Επισημαίνουμε ότι, ενόσω υφίσταται το προπεριγραφέν νομοθετικό κενό, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης, αφού από πολλούς φορείς και δημόσιες υπηρεσίες για καίρια ζητήματα που συνδέονται με την εκπομπή σήματος (π.χ. ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων κ.λπ.) ζητείται η προσκόμιση της νόμιμης, σε ισχύ, άδειας».

Οι πρώτες ραδιοφωνικές άδειες δόθηκαν το 1995 με τον 2328. Η διάρκεια ισχύος των εν λόγω αδειών παρατάθηκε αρχικά με το άρθρο 12 παρ. 29 του ν. 3310/2005, το οποίο προέβλεψε ότι «το προβλεπόμενο από τη διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 7 του Ν. 2328/1995 (ΦΕΚ 159 Α’), όπως ισχύει, χρονικό διάστημα ισχύος των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών, παρατείνεται για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Αττικής μέχρι 30.11.2005». Έκτοτε η διάρκεια ισχύος των αδειών ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής έπαιρνε κάθε φορά παράταση για έναν χρόνο. Μόνο φέτος δεν έχει γίνει αυτό ,με συνέπεια οι άδειες να έχουν λήξει από την 31.12.2015.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα