Έως τις 20 Σεπτεμβρίου η λίστα της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων

21:03 26/8/2013 - Πηγή: TVNea
Την πιστή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος και των στόχων της διαθεσιμότητας επικύρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να τεθούν σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

Πρόσθεσε, δε, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί
υποχρέωση μόνο της χώρας αλλά και θετικό εργαλείο που οδηγεί στην καλύτερη οξοποίηση του εργατικού δυναμικού.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι από το πρώτο κύμα κινητικότητας (1.800 εργαζόμενοι), όλοι οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου υπήρχαν ανάγκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι αποφάσεις ελήφθησαν με ομοφωνία στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Βάσει αυτών, μετά την ένταξη 4.400 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα το προηγούμενο διάστημα, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ακόμη 8.100 εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς και 5.100 υπαλλήλους υπουργείων, που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα μετά από αξιολόγηση.

Οι λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα