Έλενα Ράπτη: Τι είναι αυτό που την στεναχωρεί περισσότερο;

15:30 25/1/2016 - Πηγή: TVNea
Η Έλενα Ράπτη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή "Jenny Jenny" και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια,τη δράση της κατά της παιδικής κακοποίησης, για την καθημερινότητά της και τα όνειρά της.
Από το ξεκίνημα της στη πολιτική, η βουλευτής της ΝΔ ασχολείται ενεργά με διάφορες κοινωνικές δράσεις και είναι ενεργό μέλος σε ότι αφορά την αλληλεγγύη και τα φιλανθρωπικά δρώμενα της χώρας μας. Μάλιστα, το τελευταίο καιρό ασχολείται μ' ένα πρότζεκτ που ονομάζεται "1 στα 5" και αφορά την παιδική κακοποίηση. Ο συγκεκριμένος
τίτλος δόθηκε έτσι καθώς 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κακοποίησης.

«Όταν πρωτοασχολήθηκα και άρχισα να μελετώ το θέμα, έτσι λίγο ανησύχησα. Είναι πολύ εξειδικευμένο. Είναι ευαίσθητο θέμα. Πως θα πάω σε μία ελληνική κοινωνία να μιλήσω για τη σεξουαλική κακοποίηση. Ενδεχομένως ο κόσμος να είναι λίγο επιφυλακτικός. Να ντρέπεται να ακούσει για αυτό το θέμα. Λοιπόν τότε πήρα τα εργαλεία του συμβουλίου. Με διευκόλυναν απίστευτα. Και το σποτάκι και το παραμύθι, αλλά και το έντυπο που απευθύνεται στους γονείς και ουσιαστικά δίνει όλες τις κατευθύνσεις στους γονείς για το πως να μιλήσουν για ένα παιδί. Εκεί είδα, λοιπόν, ότι είναι ένα θέμα που όχι μόνο δεν πρέπει να ντρεπόμαστε και να νιώθουμε άβολα για το πως να μιλήσουμε στα παιδιά, αντίθετα είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει τα παιδιά μας να είναι ενήμερα για να προλάβουμε το κακό».

Έχει ζήσει σε μία οικογένεια που μεταξύ τους είναι πολύ δεμένοι και αγαπημένοι. Κάτι που και η ίδια επιθυμεί να πετύχει όταν θα δημιουργήσει τη δικής της οικογένεια. «Όταν με το καλό αποκτήσω τα δικά μου παιδιά θα φροντίσω και εγώ, όπως και η μητέρα μου, να αφοσιωθώ μαζί τους γιατί είναι μαγεία η μάνα να βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Είναι το καλύτερο για κάθε παιδί». Όσο για το πως θα το καταφέρει αυτό, απαντάει: «Πλέον έχω βάλει τις υποχρεώσεις και τη δουλειά μου σε μία σειρά. Νιώθω ότι υπάρχει χώρος και με τον ερχομό ενός παιδιού βρίσκεις και κάνεις χώρο. Αν δεν θα τα καταφέρω, είναι μονόδρομος. Θα επιλέξω την οικογένεια».

Η όμορφη καλεσμένη δεν έκρυψε την μεγάλη αδυναμία που έχει στον μπαμπά της. «Ο πατέρας μου είναι ο πιο δυναμικός και ευφυής άνθρωπος που γνωρίζω. Δεν υπάρχει κάτι που θα του πεις ότι θέλω να γίνει αυτό και να μην βρει τρόπο να γίνει». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ψάχνει τα ίδια στοιχεία της προσωπικότητας του σ' έναν σύντροφο της. «Επειδή έχω πάρει λίγο απ' το δυναμισμό του μπαμπά μου, θα ήθελα ο σύντροφος μου να είναι λίγο πιο ήρεμη δύναμη. Για να ταιριάξεις με κάποιον δεν σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά που έχει ο μπαμπάς θα είναι αυτά που θα σε ρίξουν σ' έναν σύντροφο. Μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά. Αυτό που θέλεις σίγουρα από τη ζωή σου είναι ο άνθρωπο σου να μην σου χαλάει ποτέ χατίρι».

Δεν κρύβει ότι στη σχέση της είναι πολύ ήρεμη δύναμη καθώς νιώθει ασφάλεια. Το σπίτι της είναι το λιμάνι της, το καταφύγιο της. Δεν δίνει μάχες και δεν είναι σε εγρήγορση. Έχει άλλο ρόλο στο σπίτι. Όταν βρίσκεται σε σχέση της αρέσει να φροντίζει τον σύντροφο της, να είναι κοντά του και να τον περιποιείται.

Σε κάποια στιγμή της συνέντευξης, η Τζένη Μπαλατσινού έδειξε στον αέρα της εκπομπής μία φωτογραφία που οι δυο τους ήταν ντυμένες παρανυφάκια καθώς οι δύο γυναίκες γνωρίζονται πολλά χρόνια και τους δένει μία στενή φιλία.

Δεν έκρυψε την επιθυμία της ότι θα ήθελε το νυφικό του γάμου της να το ράψει η μητέρα της, Φωτούλα, αλλά και την ενόχληση της όταν οι εκπομπές υψηλής τηλεθέασης και περιοδικά δημοσιεύουν φωτογραφίες της με το σύντροφο της και δεν αναφέρονται καθόλου για τη πολιτική της δράση και το φιλανθρωπικό της έργο.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα