Είναι η Ρούλα που αγαπούσες;

15:16 26/4/2016 - Πηγή: TVNea
Οι άνθρωποι της τηλεόρασης λένε ότι μία εκπομπή- ή ένα σίριαλ- δεν πρέπει να την κρίνεις ποτέ από την πρεμιέρα. Η επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά συζητήθηκε πάρα πολύ πριν καν βγει στον αέρα. Τα αφιερώματα που προηγήθηκαν συγκίνησαν πολλούς (κυρίως τους 35 και άνω) και μας έκαναν να νοσταλγήσουμε εποχές πιο ανάλαφρες. Ναι, μπορεί να ήταν και λίγο κιτς, αλλά ήταν χαρούμενο κιτς.

Η Ρούλα Κορομηλά ήταν η τηλεοπτική βασίλισσα των '90s. Φυσικά στη βιομηχανία
- αν και στην Ελλάδα, πιο πολύ βιοτεχνία το λες!- του θεάματος το πιο δύσκολο πράγμα είναι η διάρκεια. Και η πορεία της Ρούλας κάποια στιγμή πήρε έναν λαθεμένο δρόμο- στο μεταξύ άλλαξαν και οι εποχές, καινούρια, πιο φρέσκα πρόσωπα βγήκαν στο γυαλί. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ρούλα είχε γράψει μεγάλη τηλεοπτική ιστορία και πολλές παρουσιάστριες τη μιμήθηκαν, άλλες επιτυχώς και άλλες όχι.

Το δεύτερο ''Bravo'' ήταν καλύτερο από το πρώτο, και ας μην είχε τόσο μεγάλα ονόματα στη λίστα των καλεσμένων. Πιο φωτεινό, με γρήγορη ροή και λιγότερα λάθη, Προσωπικά,πάντα χαίρομαι όταν βλέπω στην τηλεόραση τη Ρούλα- ειδικά μετά την πολύ σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία της- γιατί διαθέτει ένα star quality που δεν μπορείς να αποδομήσεις έτσι εύκολα. Όπως και στην πρεμιέρα, έτσι και στη δεύτερη εκπομπή η παρουσιάστρια άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό της μετά το πρώτο break. Η εκπομπή είχε πολύ ενδιαφέρουσες στιγμές, καταλάβαινες ότι είναι ένα ακριβό προϊόν για τα δεδομένα της εποχής αλλά η τεράστια διάρκειά της ήταν λογικό να κουράσει σε αρκετά σημεία.

Η υποδοχή των δημοσιογράφων στη Ρούλα ήταν αυτή που της άξιζε; Μάλλον όχι. Γιατί κάποιοι τα έχουν βάλει με το show σα να περιμένουν με λαχτάρα να αποτύχει; Είναι πια τόσο απωθητικό το θέαμα; Σε καμία περίπτωση. Το λάθος των υπευθύνων της εκπομπής ήταν καταρχάς επικοινωνιακό: Από την αρχή δημιουργήθηκε μία ουτοπική προσδοκία ότι θα δούμε ξανά το παλιό Bravo- ακόμη και ο τίτλος μόνο σε αυτό παρέπεμπε. Η παρουσιάστρια επίσης ήταν εντυπωσιακά απούσα από το promo της εκπομπής. Καμία συνέντευξη, καμία φωτογράφιση, θέλοντας -προφανώς- να κορυφώσει την αγωνία του κοινού. Η ίδια δε βγήκε ποτέ να δώσει το νέο στίγμα της εκπομπής και τώρα την καλούν απολογηθεί. Οι τακτικές "αναμονής" μπορεί να είχαν αποδώσει παλιά, καλώς ή κακώς όμως βρισκόμαστε στην εποχή του διαδικτύου και τα δεδομένα έχουν επαναπροσδιοριστεί.

Η Ρούλα όταν ξεχνιέται λίγο και χαλαρώνει είναι άκρως αποτελεσματική και λαμπερή- και αυτό το εκπέμπει όταν έχει δίπλα της άτομα που νιώθει καλά δίπλα τους. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερό της να διαφημίζει κρέμες, αλλά αυτό είναι ένα μικρό τίμημα για μια παραγωγή υψηλού κόστους, που το έχει πλέον συνηθίσει ο μέσος τηλεθεατής. Έχω την πεποίθηση- μπορεί και ελπίδα- ότι σε κάθε εκπομπή η Ρούλα θα γίνεται καλύτερη. Προσωπικά δεν με νοιάζει αν εξωτερικά δεν δείχνει όπως πριν από 20 χρόνια. Αυτό που επιθυμώ,όμως,από εκείνη είναι να τη βλέπω πιο χαρούμενη και λιγότερο αγχωμένη. Εξάλλου, ποια ήταν η μεγαλύτερή της επιτυχία στα πρώτα χρόνια της καριέρας της; Ήταν ένα λαϊκό κορίτσι της διπλανής πόρτας- ούτε η πιο όμορφη, ούτε η πιο μορφωμένη- που έκανε το κοινό να ταυτίζεται μαζί της και να αφουγκράζεται κάθε φορά το συναίσθημά της, αφού και εκείνη δεν προσπάθησε ποτέ να μας το κρύψει. Περισσότερο συναίσθημα, λοιπόν, και όλα θα πάνε καλά.

Entertv.gr/Νίκος Γεωργιάδηςhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα