Έχασε, αποκλείστηκε, απέτυχε...

08:30 26/2/2016 - Πηγή: TVNea

Ισοφάρισε νωρίς το σκορ του αγώνα των Βρυξελλών όμως, στην παράταση παρέδωσε... σώμα και πνεύμα, δέχτηκε δύο γκολ από την Άντερλεχτ και ο Ολυμπιακός είπε "αντίο" από τη συνέχεια του Europa League. Ο Φορτούνης με πέναλτι ο σκόρερ των "ερυθρόλευκων", ο Ατσεαμπόνγκ ο... δήμιος των Πειραιωτών με δύο γκολ
στο έξτρα ημίωρο.

Ακατάλληλος ο Βορειοϊρλανδός διαιτητής, Άρνολντ Χάντερ, για ματς τέτοιου επιπέδου με λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. 100ή συμμετοχή του Καμπιάσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.45 λεπτά... ερυθρόλευκου χρώματος στο Φάληρο.

Με ώθηση από τους οπαδούς τους οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έπιασαν από τον λαιμό του Βέλγους και πίεσαν ασφυκτικά για το γρήγορο γκολ με το οποίο θα ισοφάριζαν το σκορ του πρώτου αγώνα στις Βρυξέλλες και θα έδιωχναν το άγχος από πάνω τους. Σε διάστημα ενός λεπτού οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για το 1-0.

Αρχικά στο 8’ ο Ιντέγε βρέθηκε απέναντι από τον Προτό, ο οποίος του είπε “όχι” με τα πόδια και στο 9’ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε και πάλι στο κοντινό πλασέ του Φορτούνη έπειτα από γύρισμα από τα αριστερά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντουρμάζ έπιασε “κεραυνό” εκτός περιοχής αλλά ξανά ο Προτό έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση.

Ερώτηση για το ποιος ήταν το αφεντικό του ματς καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους δεν χρειάζεται καθώς ο Ολυμπιακός έπαιζε το ματς στο μισό γήπεδο και το μοναδικό για το οποίο μπορούν να περηφανευτούν οι παίκτες του Χάσι είναι ότι από το 25’ και μετά κατάφεραν κάπως να “παγώσουν” τον ρυθμό.

Ο κλοιός στην άμυνα των Βέλγων έσφιγγε όλο και πιο πολύ με την ομάδα του Σίλβα να χτυπάει αρκετά από τις πτέρυγες και να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία του Προτό.Για να φτάσουμε στη φάση του 28ου λεπτού, η οποία σημάδεψε το πρώτο 45λεπτο.

Ο Μποντζί σταμάτησε κάθετη μπαλιά προς την περιοχή του και ο διαιτητής Άρνολντ Χάντερ έδειξε την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Άντερλεχτ. Πάντως, από το ριπλέι της φάσης φάνηκε ξεκάθαρα πως η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι του Μποντζί.Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση της ποινής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Προτό στην δεξιά και έβαλε... φωτιά στο «Καραϊσκάκης».

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς, η κατοχή της μπάλας ξεπέρασε το 60% όμως, δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου την εστία του Προτό και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το δεύτερο ημίχρονο στο Φάληρο άρχισε με... πρόβλημα για τον Σίλβα. Ο Ντουρμάζ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο Πορτογάλος επιστράτευσε τον Τσόρι από τον πάγκο. Παρά το αναγκαστικό της αλλαγής ο Αργεντινός έδωσε νέα πνοή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μόλις δυο λεπτά μετά από την είσοδό του, συνεργάστηκε υπέροχα με τον Πουλίδο, ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα... έξυσε το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς όμως, στο 63’ οι Βέλγοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Ρομπέρτο να κρατάει το «μηδέν» και λίγο αργότερα το Φάληρο... πάγωσε όταν ο Ναχάρ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.Στο 67’ ο Σίλβα πέρασε στο ματς τον Ζντιέλαρ αντί του Καμπιάσο και τρία λεπτά αργότερα ο Πουλίδο δεν κατάφερε να νικήσει τον Προτό αφού το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Ο Τσόρι συνέχισε να είναι ο κινητήριος μοχλός των «ερυθρόλευκων» την ώρα που συμπαίκτες του άρχισαν να... χάνουν ανάσες. Στο 78’ έπιασε κεραυνό εκτός περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ ήταν ξανά στο σωστό σημείο. Επτά λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’ ο Σίλβα αντικατέστησε τον Πουλίδο με τον Σεμπά και λίγο αργότερα ο Ρομπέρτο απέτρεψε το... έμφραγμα όταν είπε «όχι» στον Οκάκα.

Το ματς σε τεντωμένο σκοινί... Τα έξι λεπτά του έξτρα χρόνου εξέπνευσαν και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.Παρά την όρεξη που έδειξαν στο πρώτο δεκάλεπτο της παράτασης η συνέχεια για τους γηπεδούχους δεν ήταν η ανάλογη. Οι παίκτες του Σίλβα έδειχναν να έχουν μείνει από... βενζίνη κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι αντίπαλοί τους και ουσιαστικά στην πρώτη επίσκεψή τους στην περιοχή ισοφάρισαν σε 1-1 και έφεραν τα πάνω - κάτω.

Ο Μαζουακού "βραχυκύκλωσε" και δεν έδιωξε όπως όφειλε, η μπάλα έφτασε στον Ατσεαμπόνγκ ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο "παραθυράκι" της εστίας του Ρομπέρτο.Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν...Ο Ολυμπιακός πλέον ήθελε δύο γκολ για να προκριθεί κάτι όμως που με την εικόνα που είχε εκείνη την ώρα το ματς έμοιαζε αδύνατον.

Η... τελειωτική μαχαιριά στο ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού ήρθε στο 111' όταν ο Ντεφούρ τροφοδότησε τον Ατσεαμπόνγκ που με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο (67’ Ζντιέλαρ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (50’ Τσόρι), Ιντέγε, Πουλίδο (83’ Σεμπά)

Στον πάγκο: Καπίνο, Κασάμι, Σιόβας, Σαλίνο

Άντερλεχτ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (91’ Νόιτινγκ), Κάρα, Τζούριτσιτς (82’ Σουάρες), Ναγιάρ, Πρατ, Ντεντόκερ (97’ Ντεφούρ), Μπατζί, Οκάκα, ΑτσεμπόνγκΣτον πάγκο: Σιλά, Τίλεμανς, Ρεφ, Λουκεμπάκιο.

real.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα