Ε. Φουρέιρα: μιλά για το καρκίνωμα στις φωνητικές της χορδές!

16:46 18/1/2013 - Πηγή: TVNea
Για μία από τις δυσκολότερες - ίσως και τη δυσκολότερη όλων - περίοδο της ζωής της μιλά η Ελένη Φουρέιρα, καλεσμένη αύριο στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, "Όλα για την υγεία μου". Η νεαρή τραγουδίστρια της pop αναφέρεται στο διάστημα που της είχε διαγνωστεί καρκίνωμα στις φωνητικές χορδές, την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και στο φόβο μήπως αλλοιωθεί η φωνή της.

Όλα αυτά, βέβαια, με αφορμή το κεντρικό θέμα της εκπομπής, το οποίο είναι οι διαταραχές της φωνής, όπως η βραχνάδα και η δυσφαγία [δυσκολία στη κατάποση].
Οι δε ειδικοί μιλούν, για τις καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη λειτουργία της φωνής, όπως το να μιλάμε πολύ δυνατά ή ψιθυριστά, αλλά και για τις παθήσεις που έχουν επίπτωση στη φωνή μας. Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης παρουσιάζει εξειδικευμένες εξετάσεις που αξιολογούν την ποιότητα της φωνής καθώς και όλες τις λύσεις που υπάρχουν σήμερα για την αντιμετώπιση των διαταραχών της και γίνεται αναφορά στις δυσκολίες της κατάποσης και στα νεώτερα διαγνωστικά αλλά και θεραπευτικά εργαλεία που διαθέτει πλέον η επιστήμη για την αντιμετώπιση της δυσφαγίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα