Δύσκολo το ποδαρικό του 2016 για το Mega-Δεν αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο...

13:30 5/1/2016 - Πηγή: TVNea
Σε κλίμα αγωνίας και απογοήτευσης περνάνε τις φετινές γιορτές οι εργαζόμενοι του Mega, καθώς η περίφημη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθυστερεί εδώ και πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον αυξημένος φόβος για το πώς ακριβώς το κανάλι θα ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις τη νέα χρονιά.

Στην αβεβαιότητα για τη μελλοντική πορεία του καναλιού των εκδοτών έρχονται να προστεθούν οι αποχωρήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίες το αποδυναμώνουν αισθητά. Μάλιστα, στους
διαδρόμους του σχολιάζονται ποικιλοτρόπως οι επιλογές που έχουν γίνει από τον Μανώλη Καψή. Από την άλλη πλευρά, η συγκέντρωση των εργαζομένων στις εταιρείες παραγωγής την Τρίτη, έξω από τα γραφεία του σταθμού, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα δεδουλευμένα που δεν τους έχουν καταβληθεί εδώ και έναν χρόνο, άναψε ξανά τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο ανάλογων καθυστερήσεων στη μισθοδοσία του τομέα ειδήσεων. Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν ήταν πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, ούτε υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η εν λόγω συγκέντρωση έχει ενοχλήσει τους Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σταύρο Ψυχάρη, αφού, όπως γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα, η πλευρά Μπόμπολα ζητά από τους δύο μετόχους να βάλουν χρήματα για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Mega προς την εταιρεία παραγωγής που ανήκει στο αφεντικό του «Πήγασου».

Πάντως, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η ανησυχία δεν είναι αδικαιολόγητη, καθώς μόλις πριν από δύο μήνες η διοίκηση είχε καταθέσει πλήρες σχέδιο, που περιλάμβανε από τη συμμετοχή των μετόχων μέχρι τη μείωση στους μισθούς των εργαζομένων, καθώς και άλλες περικοπές στο πρόγραμμα. Ωστόσο οι μόνες που έγιναν ήταν αυτές που αφορούσαν τους μισθούς διοικητικών, δημοσιογράφων και τεχνικών. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το περιθώριο για την απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο Mega κατά 15,1 εκατ. ευρώ είναι μέχρι τον Φεβρουάριο. Έως τότε θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η εγγραφή των ενδιαφερόμενων μετόχων για να καταβληθούν τα χρήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα για το κανάλι της Μεσογείων θα είναι οριακά.

Οσοι γνωρίζουν τις προθέσεις των Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη εκφράζουν την άποψη ότι δύσκολα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις επί του συγκεκριμένου θέματος. Απεναντίας, τόσο το αφεντικό του ΔΟΛ όσο και ο Φώτης Μπόμπολας δεν δείχνουν διάθεση να ρίξουν (εκ νέου) ζεστό χρήμα στα ταμεία του Μεγάλου Καναλιού.

Πηγή:parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα