Δυσάρεστη εξέλιξη:Αυτοκτόντησε σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

17:00 3/7/2016 - Πηγή: TVNea
Αιφνίδιο τέλος έβαλε σήμερα το μεσημέρι στη ζωή του ο 84χρονος Κυριάκος Μαμιδάκης ,τον οποίο βρήκε νεκρό στο σπίτι του,στον Διόνυσο Αττικής ,ο γαμπρός του.

Σύμφωνα με το ''parapolitika,gr'',λοιπόν,τα πρώτα στοιχεία δείχνουν προς την κατεύθυνση της αυτοκτονίας ,καθώς δίπλα στον 84χρονο βρέθηκε ένα όπλο ενώ ο ίδιος φέρει μόνο ένα τραύμα.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Γεννήθηκε στο χωριό,Ανώσκελη,της επαρχίας Κισσάμου, του νομού Χανίων Κρήτης ,το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη
Μαμιδάκη. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του, Γ. Ι. Μαμιδάκη, στην Εμπορία Πετρελαιοειδών. Τον Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του ,Γιώργο και Νίκο, προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL .

Το "κανόνι" της Jetoil

H εταιρεία, Mamidoil, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές, σύμφωνα με τον πτωχευτικό κώδικα. Το αίτημα κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Πειραιά, και την επόμενη ημέρα εγκρίθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής και η εταιρεία θα λάβει προστασία, μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως εξυγίανσης και ένταξης στο άρθρο 99.
Η δικάσιμος έχει ορισθεί για την 1η Νοεμβρίου το 2016, ενώ τα συνολικά χρέη ανέρχονται στα 340 εκατ. ευρώ περίπου. Από το 2014, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Mamidoil ,υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης.Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, μετά από άγονες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να προστατευθεί από τους πιστωτές, ενώ έληξαν και πολλές εγγυητικές επιστολές. http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα