ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ: Το κλάμα, ο επίλογος και η επιπολαιότητα

18:07 27/6/2014 - Πηγή: TVNea


Πολλά τα φινάλε σήμερα. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος τελειώνουν εκπομπές χωρίς ραντεβού για τη νέα χρονιά. Τελειώνουν οριστικά. Στενάχωρο; Σε κάποιες περιπτώσεις ναι. Ειδικά όταν μιλάμε για εκπομπές που πολυαγαπήθηκαν από όλους μας. Εκπομπές που παρά την πτώση στα νούμερα, εξακολουθούσαν να ήταν από τις λίγες που μας έκλειναν το μάτι. Από τις ελάχιστες που ακούγαμε ένα διαφορετικό και ανατρεπτικό σχολιασμό γεγονότων που άλλες εκπομπές αναπαρήγαγαν και έμεναν στην επιφάνεια.

Μια τέτοια εκπομπή ήταν το
Δέστε τους. Έριξε φινάλε πριν λίγη ώρα. Με εμφανέστατη συγκίνηση όλοι τους, περισσότερο ο Νίκος Μουτσινάς που ευθύνεται και για το φινάλε. Πήρε πάνω του την εκπομπή και την έκανε την πιο πετυχημένη απογευματινή παρέα εδώ και χρόνια. Τα νούμερα εκτοξεύτηκαν, ζόρισε ως και την άλλοτε τρανή παρουσιάστρια Τατιάνα (επί ΑΝΤ1). Επί χρόνια ήταν η πιο πετυχημένη καθημερινή εκπομπή του Αλφα μην ξεχνάμε. Ο Νίκος Μουτσινάς έριξε φινάλε αναγνωρίζοντας ότι ο Αλφα τον "μάζεψε" τσακισμένο από το κακό πρωινό του ΑΝΤ1 και τον "ξανάφτιαξε" κάνοντάς τον πρώτο όνομα στην εκπομπή. Όπως είπε ο ίδιος, τώρα ήρθε η ώρα να ξανακάνει μια "βόλτα" εννοώντας ότι θα ψαχτεί τηλεοπτικά για το επόμενό του βήμα.
Το Δέστε τους τελείωσε έτσι, με το Μουτσινά να αποχαιρετά δακρυσμένος, την Ηλιάκη να δίνει άτυπο ραντεβού για Σεπτέμβρη , την Καινούργιου να μην λέει και πολλά γιατί έτσι κι αλλιώς σε μια βδομάδα θα την ξαναβλέπουμε και το Γιώργο χαρούμενο όπως πάντα. Δεν γνωρίζω ποιά θα είναι η νέα σύνθεση της εκπομπής του χρόνου αλλά κακά τα ψέματα, η εκπομπή ήταν ο Νίκος. Ήταν τα σχόλια του Νίκου, οι εκφράσεις του Νίκου, τα πειράγματα του Νίκου. Χωρίς το Νίκο Δέστε τους δεν υπάρχει. Κάτι άλλο μπορεί να υπάρξει, όχι όμως το ίδιο! Και το λέω με λύπη γιατί πραγματικά θεωρώ ότι ήταν η μοναδική εκπομπή φέτος που έκανε τα σχόλια που και εγώ ως τηλεθεατής θα έκανα. Ακόμη κι αν τα σχόλια δεν ήταν καλά, ακόμη κι αν ήταν πολύ προσβλητικά, δεν έχει σημασία. Ο Νίκος και η υπόλοιπη παρέα παρασυρόμενη από το Νίκο, έλεγαν αυτά που θα λέγαμε κι όλοι οι υπόλοιποι. Αυτά τα ακομπλεξάριστα και αληθινά που δεν λένε σε άλλες εκπομπές.

Οκ, δεν είναι τόσο τραγικό όσο φαίνεται. Εννοείται ότι η ζωή συνεχίζεται, η τηλεόραση συνεχίζεται. Η ζωή τρέχει. Τη μια στιγμή σκέφτεσαι ότι κρίμα που τέλειωσε μια αγαπημένη εκπομπή και την επόμενη χαζεύεις το Άκου τι είπαν και περνάς καλά. Πραγματικά δεν θα κάτσει κανένας να ασχοληθεί με μια εκπομπή που τέλειωσε, είναι εντελώς ασήμαντο για όλους μας, ακόμα και για τους συντελεστές της που κάτι άλλο θα κάνουν στην πορεία. Ωστόσο μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς...γιατί να τελειώσει κάτι ωραίο; Συνέτρεχε ένας σοβαρός λόγος; Ή μήπως μια εκπομπή τελειώνει επειδή παρουσιαστής και κανάλι δεν τα βρήκαν στα λεφτά; Αυτό ακούγεται σαν αιτία διακοπής εκπομπής του 2007. Το 2014 δεν υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις και αρνήσεις, ειδικά όταν αυτό που κάνεις είναι και πετυχημένο. Μπορεί να τέλειωσε το Δέστε τους από ένα...καπρίτσιο; Μπορεί. Και αυτό θα είναι το μόνο λυπηρό για όσους αγαπήσαμε αυτή την εκπομπή. Ο Νίκος είναι πολύ έξυπνος και επιτυχημένος. Σίγουρα θα τον ξαναδούμε τηλεοπτικά και ελπίζω να είναι όπως τον μάθαμε και στο Δέστε τους. Όμως καμιά φορά είναι και παρορμητικός. Ίσως παίρνει αποφάσεις που δεν σκέφτεται πολύ - ό,τι δηλαή κάνει και στο λόγο του. Λειτουργεί αφθόρμητα. Μέσα στην τρέλα και τον αφθορμητισμό του τέλειωσε μια εκπομπή που του πήγαινε πολύ θέλοντας πιθανώς να κάνει νέα βήματα, να πάει παρακάτω. Θα περιμένω το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα όποιο κι αν είναι αυτό γιατί παρότι με στεναχώρησε σήμερα, κυρίως γιατί πιστεύω ότι φέρθηκε επιπόλαια, είναι για μενα ο πιο ταλαντούχος παρουσιαστής μας χωρίς να είμαι βέβαιος ότι η λέξη "παρουσιαστής" του ταιριάζει. Εννοώ αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όλοι όσοι τον παρακολουθούμε. Αρκεί το ταλέντο για να ωριμάσει την επιπολαιότητα; Είναι ικανή η επιπολαιότητα να θάψει ένα ταλέντο; Περιμένουμε απαντήσεις από το Νίκο Μουτσινά!

perastikos
Keywords
Τυχαία Θέματα