Δεν παραιτήθηκε ο Καψής αλλά θεωρείται σίγουρη η απομάκρυνσή του-Όλο το παρασκήνιο...

13:15 17/11/2015 - Πηγή: TVNea
Τετάρτη πρωί, λίγες ώρες μετά το άγριο επεισόδιο μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, και του διευθυντή ειδήσεων του Mega, Μανώλη Καψή, και ύστερα από τη σκληρή ανακοίνωση που ακολούθησε με εντολή Μαξίμου, ο δεύτερος περνούσε την πόρτα ενός από τους τρεις μεγαλομετόχους του καναλιού. Ο λόγος ήταν να δώσει εξηγήσεις σε σχέση με το περιστατικό που φούντωσε ακόμη περισσότερο το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στο Μεγάλο Κανάλι και το Μαξίμου.

Οι πληροφορίες του «S» αναφέρουν ότι ο κ. Καψής «τα άκουσε» για την προσωπική
πρωτοβουλία του να μη δώσει τον λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, όταν εκείνη παρενέβη στο δελτίο ειδήσεων, προκειμένου να σχολιάσει την υπόθεση Πανούση. Δεν τηλεφώνησε σε κανέναν. Δεν ζήτησε την άποψη κανενός. Παραίτηση δεν υπήρξε από μέρους του, καθώς δεν του ζητήθηκε από κανέναν. Όμως, παρά τα όσα ελέχθησαν, η παραμονή του στη θέση του διευθυντή ειδήσεων και η φημολογία περί «απόλυτης στήριξής» του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί η απόφαση για απομάκρυνσή του σε... δεύτερο χρόνο πρέπει να θεωρείται ειλημμένη. Απλώς, δεν έγινε τώρα, για να μην «αδειαστεί» μεγαλοπρεπώς, όχι τόσο ο ίδιος, όσο το κανάλι, για τη στάση του, τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρη η κυβέρνηση αλλά και η εφημερίδα «Αυγή» προανήγγειλαν κορύφωση του πολέμου.

Το ίδιο πρωί, η Ολγα Τρέμη είχε ειδοποιήσει ότι είχε μια «ξαφνική ίωση» και δεν θα μπορούσε να εκφωνήσει δελτίο ειδήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θέση της η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια δεν είχε συμφωνήσει με την απόφαση Καψή να μη δοθεί ο λόγος στην Ολγα Γεροβασίλη.

ΑΡΝΗΣΗ: Στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφόρησε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος δέχθηκε τηλεφώνημα από τη διεύθυνση του Mega, προκειμένου να είναι καλεσμένη στο δελτίο την επόμενη ημέρα του επεισοδίου, και εκείνη αρνήθηκε. Φήμες ωστόσο λένε πως αρχικά η κυρία Γεροβασίλη είπε «ναι». Όταν, όμως, ενημέρωσε τους... άνωθεν για την πρωτοβουλία της, υποχρεώθηκε να αρνηθεί την πρόσκληση εκ των υστέρων. Προφανώς κάποιοι ανώτεροί της- ιεραρχικά -έχουν αποφασίσει να κορυφώσουν τον πόλεμο με το Μega και έτσι της ζήτησαν να κόψει κάθε γέφυρα και, φυσικά, να μη διανοηθεί να εμφανιστεί!

Οι δημοσιογράφοι του Mega είναι ανάστατοι μετά και από αυτό το τελευταίο επεισόδιο. Σχολιάζουν πικρόχολα το γεγονός ότι ο Μανώλης Καψής «έδωσε» στην κυβερνητική εκπρόσωπο τον Γιάννη Πανούση, ότι ήταν αυτός δηλαδή που πληροφόρησε το κανάλι για τους επίμαχους διαλόγους μεταξύ κατηγορουμένων για τρομοκρατία και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ακούγεται ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος ήταν εκείνος ο οποίος είχε το πρωτογενές υλικό που παρουσιάστηκε, λόγω της καλής σχέσης του με τον κ. Πανούση, από την περίοδο που ήταν μαζί στη ΔΗΜ.ΑΡ. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το σίριαλ με τους πέντε δημοσιογράφους που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Το «S» πληροφορείται ότι ένας από αυτούς, ο Γιώργος Σαραντάκος, τελικά υπέγραψε -για λόγους τακτικής, όπως έλεγε-, αλλά με δυσθυμία και με στόχο να φύγει γρήγορα από το κανάλι, αφού ήδη έχει παραπάνω από μία σοβαρές προτάσεις συνεργασίας από αλλού. Οι υπόλοιποι τέσσερις ( Αγγελής, Τσιομπανούδης, Παπαπέτρου και Καζάντζη) συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς... μερικώς «λευκής απεργίας».

parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα