Χρήστος Φερεντίνος Η κριτική σε Κωστόπουλο- Λιάγκα & όσα είπε για τη Μενεγάκη

12:46 9/3/2014 - Πηγή: TVNea
Ο Χρήστος Φερεντίνος φωτογραφήθηκε για το περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly» και μίλησε για την επικείμενη πρεμιέρα του στον Alpha, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει το τηλεοπτικό σκηνικό της φετινής σεζόν.

Για την επικείμενη πρεμιέρα του στον Alpha με το τηλεπαιχνίδι «Άκου τι είπαν», ο γνωστός παρουσιαστής σχολίασε: «Είχε παρουσιαστεί ξανά στο παρελθόν, με τον Βλάσση Μπονάτσο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Στην ουσία είναι διασκευή του προγράμματος “Κόντρες”. Μπορεί να παίξει
ο οποιοσδήποτε, γιατί δεν είναι ένα παιχνίδι γνώσεων με την κλασική έννοια».
Ποια τηλεοπτική δουλειά του, όμως, νοσταλγεί ο ίδιος; Ο Χρήστος Φερεντίνος παραδέχθηκε: «Οι πιο ωραίες τηλεοπτικές σεζόν που έχω ζήσει ήταν κατά τις δύο πρώτες χρονιές του καθημερινού “Deal” και του “Super Deal” στον ΑΝΤ1. Ήταν μια εξαιρετική περίοδος καινούργιων εμπειριών! Ξεχωρίζω όμως ως το πιο υγιές, ρομαντικό και αυθεντικό μου κομμάτι, καθώς ήταν σίγουρα το πιο δημιουργικό και αναπάντεχο –σε σημείο που κάθε μέρα έλεγα “πόσο τυχερός είμαι”–, τα χρόνια του “Άκου να δεις” στον τότε ΣΚΑΪ . Δεν θα ξεχάσω ποτέ, στα βραβεία του “Έθνους”, όπου ο Φρέντυ Γερμανός μου είχε πει πως θεωρούσε ότι ήταν μία από τις καλύτερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης».

Όσο για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην πρωινή ζώνη, ο Χρήστος Φερεντίνος σχολίασε: «Έτσι όπως το έζησα, δεν είναι και από τα πρώτα πράγματα που θα ήθελα να επαναλάβω. Δεν καίγομαι. Το θέμα ήταν ότι τα υλικά τα δικά μας δεν ταίριαξαν απόλυτα. Το προσπαθήσαμε και με τη Σίσσυ και με τα άλλα παιδιά. Έως ενός σημείου βγήκε... Είχαμε όμως απέναντί μας και μια πολύ δεμένη ομάδα (σ.σ.: Γιώργος Λιάγκας - Φαίη Σκορδά), που γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο. Ήταν ομοιογενής και παρουσίαζε το πρωινό με πολύ φρέσκο και καινοτόμο τρόπο. Και η δική μας η προσπάθεια ωστόσο ήταν πολύ αξιοπρεπής».
Στη συνέχεια, μάλιστα, δεν δίστασε να ξεχωρίσει τα τηλεοπτικά προγράμματα που του έκαναν αίσθηση φέτος: «Είδα ένα επεισόδιο του “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”, όπου έπαιζε και η Σοφία (σ.σ.: Σοφία Παυλίδου, η σύζυγός του) και γέλασα πολύ. Πρωταγωνιστούν πολύ ωραίοι ηθοποιοί. Μαθαίνω ότι το “Κάτω Παρτάλι” έχει κάνει αίσθηση, έχω ακούσει φοβερές φωνές στο “The Voice”, όπου συμμετέχει ο Αντώνης Ρέμος, που είναι πολύ φίλος. Όποτε πετυχαίνω την “Ελληνοφρένεια”, την παρακολουθώ. Μου αρέσει πάρα πολύ γιατί η ομάδα του συγκεκριμένου προγράμματος έχει μια συνέπεια σε αυτό που πιστεύει, έχει άποψη, δεν είναι lifestyle και ξεχωρίζει από το υπόλοιπο τηλεοπτικό τοπίο».
Για τον πολυσυζητημένο ανταγωνισμό στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, ο Χρήστος Φερεντίνος ανέφερε: «Αναλόγως τα θέματα βλέπω και μία από τις δύο εκπομπές. Μου αρέσει τόσο ο Πέτρος Κωστόπουλος, όταν δεν μιλούν όλοι μαζί, όσο και ο Γιώργος Λιάγκας. “Κολλάω” περισσότερο όταν μπορώ να τους ακούσω, γιατί ορισμένες φορές γίνεται πανικός. Στην αρχή, υπήρχε μια εμφανής αμηχανία στην ομάδα του Πέτρου Κωστόπουλου. Τώρα ο καθένας έχει βρει το ρόλο του και αρχίζουν να γίνονται μια παρέα. Πολλές φορές αυτές οι τηλεοπτικές παρέες μπορεί να ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό, να δίνουν μια εικόνα «δεσίματος», αλλά σιγά σιγά να αποξενώνονται. Το βλέπεις στα βλέμματα, το καταλαβαίνεις στις αντιδράσεις πόσο δεν αντέχει ο ένας τον άλλο... Διαπιστώνω ότι η ομάδα του Πέτρου Κωστόπουλου, όσο περνάει ο καιρός και «τρίβεται», συντονίζεται καλύτερα και ο Πέτρος μαθαίνει να λειτουργεί με τους γύρω του και να τους ακούει, γιατί στην αρχή, λόγω της έντονης προσωπικότητάς του, δεν το έκανε. Τελικά βλέπεις πόσο προσαρμόζεται και το παλεύει. Είναι μαχητής”, ενώ για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά συμπλήρωσε: «Ο Γιώργος Λιάγκας ξέρει πάρα πολύ καλά τις επιθυμίες του τηλεθεατή, ο ρυθμός του είναι φοβερός και κάνει τις ερωτήσεις που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Δεν έχει πρόβλημα στο να εκφράζει ακριβώς αυτό που νιώθει. Σε κατακτά με την άνεσή του, αλλά και με το ότι ουσιαστικά είναι ο εαυτός του. Είναι κυρίαρχος. Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα και έλειπαν από τη δική μας πρωινή εκπομπή, γιατί δεν υπήρχαν ξεκάθαροι ρόλοι».
Τέλος, ο Χρήστος Φερεντίνος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην Ελένη Μενεγάκη: «Η Ελένη Μενεγάκη είναι η αδυναμία μου! Μου αρέσει, γιατί είναι αυθεντική, έξυπνη, και γλυκιά... Την ξέρω πολλά χρόνια, έχω πάει στις εκπομπές της αρκετές φορές και πάντοτε νιώθω ωραία! Σε ακούει, είναι ζεστή, ενδιαφέρεται για εσένα. Γελάς, κάνεις πλάκα, δεν είναι καθόλου στημένη, καθόλου ψεύτικη ούτε στα διαλείμματα. Όπως είναι στον αέρα, έτσι λειτουργεί και εκτός! Σπανίζουν οι αυθεντικά ψυχαγωγικές εκπομπές που να θυμίζουν παλιά καλή τηλεόραση. Η Ελένη ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις παρουσιαστών που, αν δεν συμπαθεί κάποιον, φαίνεται».
πηγή: yupi/Κωνσταντίνος Αντωνάτος- Χαντζάκος
Keywords
Τυχαία Θέματα