Αύριο το πράσινο φως για τη δόση των 4δις

17:15 23/7/2013 - Πηγή: TVNea
Αύριο, Τετάρτη 24 Ιουλίου, θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φώς» για την εκταμίευση της δόσης των 4 δις ευρώ αφού προηγουμένως διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προαπαιτούμενα.

Μία ημέρα μετά την Πέμπτη, 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης της
τρόικας από τον κοινοτικό εκπρόσωπο σε αυτή, Ματίας Μορς στις Βρυξέλλες.

Με αυτά τα δεδομένα στην Αθήνα εκτιμούν οι αρμόδιοι οτι την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα καταστεί εφικτό να φθάσει η ενισχυμένη δόση των 4 δισ. ευρώ. Τα 2,5 δισ. ευρώ απ’ αυτά θα προέλθουν τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης, ενώ τα υπόλοιπα 1,5 δισ. ευρώ από τις «επιστροφές» μέρους των κερδών που έχουν αποκομίσει οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από το δανεισμό της Ελλάδας.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει οτι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για να εγκρίνει την καταβολή των 1,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Με τούτα και με εκείνα οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ante portas για όλους - και τους τροϊκανούς- οπότε το επόμενο ραντεβού πρέπει να αναμένεται στις 14η Οκτωβρίου –δηλαδή μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου- όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup στο Λουξεμβούργο για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα