ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ραγδαίες εξελίξεις στο MEGA - Πάνε για θεματική ή τοπική άδεια;

11:00 18/6/2016 - Πηγή: TVNea
Ξαναρχίζουν τον κύκλο των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι. Δεν θα μεταδοθεί απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ούτε η πρωινή εκπομπή το Σάββατο το πρωί...

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους στο MEGA, οι οποίοι πλέον μετά τον έναν μισθό που πήραν από τα οφειλόμενά τους δεν βλέπουν καθόλου αισιόδοξα το μέλλον του καναλιου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Planet-Greece, πριν οι εργαζόμενοι πάρουν την απόφαση για νέες κινητοποιήσεις είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον παραιτηθέντα Οικονομικό Σύμβουλο του
καναλιού, Θάνο Ανδρεούλη.

"Εχουμε να πληρωσουμε στο τελος του μηνα 500.000 ευρω σε φορους οι οποίοι είναι προϊόν διακανονισμού επιπλέον και 1,5 εκατ σε ασφαλιστικα ταμεια" είπε στους εργαζόμενους ο κος Ανδρεούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Planet-Greece, αυτή τη στιγμή, στο ταμειο υπαρχουν 30.000 ευρώ. Όλα δείχνουν ότι μαλλον βρισκονται σε καλό δρόμο οι συννενοησεις μεταξύ των μετοχων, πλην του Ψυχάρη, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα συμμετάσχει. Το αισιόδοξο σενάριο αναφέρει ότι εφοσον οι μετοχοι βαλουν ενα κονδυλι για να πληρωθουν τα παραπανω και ενας μισθος, τότε η επιχείρηση θα πάει στις τραπεζες διεκδικόντας με αξιώσεις να αποδεσμευσουν λογαριασμους.

Οι τραπεζες ζητουν από τους μετόχους να καταβάλουν οπωσδήποτε 3 εκατ ευρω. Εάν βαλουν αυτά τα χρηματα τότε όχι μόνο γίνεται συννενόηση με τις τράπεζες αλλά παίρνουν και γουειβερ. Με αυτά τα δεδομένα, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ θα έχει την πολυπόθητη φορολογικη ενημεροτητα και θα μπορεί να προχωρήσει τα χαρτια της για αδεια.

Όμως, ο κος Ανδρεούλη πέταξε και βόμβα σχετικά με άλλες σκέψεις που στροβιλίζονται στο κεφάλι των μετόχων. Όπως το να μην κατέβουν στον διαγωνισμό για τις άδειες και διεκδικήσει το MEGA να παρει θεματικη η τοπικη αδεια!

"Εχουμε χρονο για να γινουν ολα αυτα μεχρι τις 4 Ιουλιου, που είναι η ημερομηνία κατάθεσης για τις νέες τηλεοπτικές άδειες. Η συμφωνια πρεπει να παρουσιαστει την επομενη εβδομαδα στις τραπεζες για να συνεχισουν οι συζητησεις", ανέφερε ο κος Ανδρεούλης, χαρακτηριστικά.

Πάντως, αν γινουν ολα αυτα που αναφέρονται στο καλό σενάριο τότε αποδεσμευεται ενα μεγαλο κονδυλι για να αρχισει να λειτουργει το MEGA και πάλι κανονικά. Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι θα πρέπει να καταβληθούν και οι οφειλόμενοι μισθοί των εργαζομένων. Όπως και να 'χει, μέχρι να φανεί φως στο τούνελ, έχει ακόμη μεγάλη ανηφόρα.

Μεταξύ ορισμένωων στελεχών του καναλιού υπάρχει η αίσθηση ότι οι "δυσάρεστες εκπλήξεις" από την μεριά των μετόχων θα σταματησουν. Κι αυτό γιατί φαίνεται πώς για πρώτι φορά μετά από καιρό φέρονται να έχουν συμφωνήσει πάνω σε ένα συγκεκριμένο χαρτί. Κι απ' ότι φαίνεται θα μπουν κι άλλοι νέοι μέτοχοι.

Είναι γεγονός, πάντως, πώς αυτη τη στιγμη η εταιρεια ειναι σε κατάσταση χρεωκοπίας. Το οτι επιβιωσε με αυτες τις συνθηκες για τρεις μηνες το MEGA ειναι κατι σαν θαυμα. Δεν αντεχει αλλο ομως.

Χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων η εταιρεία εισπράττει καθημερινά περίπου 170.000-180.000 ευρώ. Όμως όλα έχουν τα όριά τους και φαίνεται πώς οι εργαζόμενοι πλέον τα έχουν ξεπεράσει.

Έτσι, μετά την συνέλευση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κυλιόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας από κοινού με τους τεχνικούς.

Η συζήτηση στο ΣτΕ

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, επί περίπου τρεις ώρες, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel για την τιμή εκκίνησης των τεσσάρων δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών (τρία εκατ. ευρώ η κάθε μία).

Η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») συζητήθηκε στο ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου. Το Mega, ουσιαστικά, στρέφεται κατά της υπ' αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα τρία εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος, ανέπτυξε τις θέσεις του. Από το υπουργείο Επικρατείας παρέστησαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και από το υπουργείο Οικονομικών το μέλος του ΝΣΚ Κωνσταντίνος Κηπουρός, ενώ και για τα δύο υπουργεία παρέστησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μαντζουράνης και Ιωάννης Δρόσος. Σημειώνεται, ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται στο ΣτΕ, εκτός από το ΝΣΚ, και από δικηγόρους. Ο τηλεοπτικός σταθμός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αναστάσιο Κωνσταντινίδη και Βασίλειο Δεληβοριά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, η οποία αναμένεται μετά τις 23 Ιουνίου.

Παράλληλα, κατατέθηκαν ανάλογες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlpha και Star Channel, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 23 αιτήσεις ακύρωσης (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, με πρόεδρο τον Ν. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γ. Παπαγεωργίου.

Πηγή:planet-greecehttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα