ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ! - Άννα Χατζησοφιά: "Η Κρίση δεν θρέφει την Τέχνη,γιατί δεν μπορείς να κάνεις Τέχνη με άδειο στομάχι!"

18:04 10/9/2012 - Πηγή: TVNea
Έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, δηλώνει πως αγαπά το «γυαλί» και το αποδεικνύει, κατακεραυνώνοντας κάθε του «ψεγάδι». Είναι μία αγαπημένη στο ευρύ κοινό γυναίκα με περίσσια λογική και πείρα, μία γυναίκα που βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να περάσει τα δικά της «μηνύματα». Στην «αυγή» της νέας τηλεοπτικής σεζόν, η επιτυχημένη σεναριογράφος, Άννα Χατζησοφιά, μας παραχωρεί μία αποκλειστική συνέντευξη, αναφερόμενη στην τηλεοπτική αλλά και την κοινωνική σύγχυση της εποχής.

- Κυρία Χατζησοφιά, υπηρετείτε τον χώρο της σεναριογραφίας
20 ολόκληρα χρόνια, από το ξεκίνημα σχεδόν της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Τι έχει αλλάξει στην τηλεόραση του τότε, συγκριτικά με την τηλεόραση του σήμερα, όχι μόνο ως προς την ποικιλία και τον αριθμό των προγραμμάτων, αλλά ως προς την ουσία και την ποιότητα της ως μέσο;
Κατ’ αρχήν ξεκίνησα από την Δημόσια Τηλεόραση. Το πρώτο μου σήριαλ ήταν το «Εξ Αδιαιρέτου» στην ΕΤ1, του οποίου η αντίστροφη βερσιόν ήταν αργότερα το «Κωνσταντίνου και Ελένης». Τι έχει αλλάξει; Τι έχει μείνει ίδιο είναι το ερώτημα. Τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης μπορούσες να κάνεις πράγματα διαφορετικά, αιρετικά σχεδόν, αλλά και καλή τηλεόραση με την κλασική έννοια του όρου (την οποία και σέβομαι απόλυτα, είτε μου αρέσει σαν θεατής, είτε όχι). Ο δημιουργός ήταν σχετικά ελεύθερος, και λέω σχετικά, γιατί ένα φαινόμενο λογοκρισίας το είχαμε αντιμετωπίσει στον «Κακό Βεζίρη», όπως και σε ένα επετειακό σόου των «Μεν και Δεν». Αλλά ήταν από υπερβάλλοντα ζήλο των υπευθύνων και μόλις τα αντιληφθήκαμε και αντιδράσαμε σταμάτησαν με το μαχαίρι. Τότε σε άφηναν να γράψεις το σενάριο σου, χωρίς ο κάθε διοικητικός υπάλληλος να έχει άποψη πάνω στην πλοκή και στην εξέλιξη. Τα τελευταία χρόνια, αυτό είχε αλλάξει. Η κάθε κοπελίτσα ή νεαρός, για να δικαιολογήσουν την θέση τους, παρεμβαίνουν στους σεναριογράφους και αλλάζουν τα φώτα στις πλοκές, χωρίς καμιά λογική (δημιουργική λογική εννοώ), με αποτέλεσμα να βλέπουμε ανακόλουθες ιστορίες και εντελώς προβλέψιμες. Καλά τώρα δεν βλέπουμε καν, η τηλεόραση έχει μετακομίσει κατά… Ισταμπούλ μεριά! Δεν θα σχολιάσω το πόσο καλά η κακά είναι τα Τούρκικα σήριαλ, έχει και καλά και κακά. Αλλά μιλάμε πια για επέλαση, που και το καλό χάνετε μέσα στην ποσότητα. Και όταν 95% των ηθοποιών, σκηνοθετών, σεναριογράφων, διευθυντών φωτογραφίας κλπ, κλπ είναι σε βαθειά και χρόνια πια ανεργία, δεν με ενδιαφέρει και το όποιο προσόν μπορεί να διαθέτουν. Άσε που όλα εξυπηρετούν την νέο-Οθωμανική επεκτατική πολιτική της γείτονος χώρας. Για να μην μιλήσουμε για τον σεξισμό τους, γιατί θα ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση!
- Οι περισσότερες τηλεοπτικές σας δουλειές ήταν, πάντοτε, σε συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα και, πάντοτε, άκρως επιτυχημένες. Στην τελευταία σας σειρά, ωστόσο, προτιμήσατε να τον αποχωριστείτε. Το ίδιο έκανε κι εκείνος με το τελευταίο του σήριαλ στον Ant1. Ποια είναι η σχέση σας με τον κύριο Ρώμα σήμερα; Θα συνεργαζόσασταν και πάλι μα
Keywords
Τυχαία Θέματα