Από 1 Ιουλίου ο ΑΝΤ1 αλλάζει σε 16:9

17:50 10/6/2011 - Πηγή: TVNea
Από την 1η Ιουλίου ο ΑΝΤ1"Κύπρου" θα τερματίσει την αναλογική τηλεοπτική μετάδοση!
Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (Digital Terrestrial Television, DTT), είναι ο νέος τρόπος μετάδοσης εικόνας και ήχου από τον ΑΝΤ1 προς τους τηλεθεατές.
Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους τηλεθεατές:
Θα υπάρχει κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου και μάλιστα δωρεάν.
Ο ψηφιακός δέκτης σε αντίθεση με τον υφιστάμενο αναλογικό, είναι θωρακισμένος με πολλούς τρόπους με αποτέλεσμα να μην περνάει καμία
παρεμβολή, είδωλο ή ανάκλαση στην οθόνη. Έτσι, η ποιότητα παραμένει πάντοτε υψηλή και σταθερή.
Παράλληλα με την έναρξη της ψηφιακής, ο ΑΝΤ1, θα ξεκινήσει να εκπέμπει σε 16:9, μετατρέποντας το σήμα της εικόνας του από το 4:3 των παλαιών τηλεοράσεων στο πανοραμικό 16:9 των νέων LCD/Plasma....
Η ψηφιακή τηλεόραση προσφέρει Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (Electronic Program Guide EPG) καθώς έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει τι πρόγραμμα εκπέμπεται.
Μελλοντικά θα υπάρχει και εκπομπή προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition).
Για νa μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα τηλεοπτικά προγράμματα του ΑΝΤ1 θα πρέπει:
Η τηλεόρασή σας να διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4.
Στην περίπτωση που η τηλεόρασή σας είναι παλαιότερης τεχνολογίας (καθοδικού σωλήνα CRT) ή επίπεδη τηλεόραση LCD/Plasma χωρίς αποκωδικοποιητή MPEG4, τότε αρκεί η αγορά ενός εξωτερικού αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4, στον οποίο θα συνδέσετε το καλώδιο της κεραίας και στη συνέχεια την τηλεόραση με τον αποκωδικοποιητή με καλώδιο SCART ή HDMI. Κατόπιν θα βρείτε στην τηλεόραση την είσοδο που έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή και θα τον συντονίσετε στις συχνότητες του δικτύου της Velister, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα