Αμόκ στις κουζίνες!

13:53 10/11/2014 - Πηγή: TVNea
Κάποιοι νομίζουν ότι μας λείπει η φαντασία στο μαγείρεμα και μας έχουν φλομώσει στις συνταγές.
Παιδιά για συνέλθετε λίγο! Το φαΐ μας λείπει, (όχι οι συνταγές) κι ας μην είναι και γκουρμέ. Πάντως είναι τσεκαρισμένο ότι σε εποχές κρίσης, αυξάνονται οι εκπομπές μαγειρικής, οι παντός τύπου σεφ, τα τηλεπαιχνίδια που ανακηρύσσουν master αλμυρών και γλυκών γεύσεων. Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, είναι παγκόσμιο. Δηλαδή δεν είναι μόνο ο Λαζάρου και ο Σκαρμούτσος που μας ταΐζουν με
ιδέες για το πως θα μαγειρέψουμε χέλια από τα Γκαλαπάγκος και σολωμό από πατέρα Νορβηγό και μάνα Σουηδέζα. Είναι και ο Τζέιμι Όλιβερ από την Αγγλία που τό 'χει και στην παρουσίαση. Είναι ο συμπατριώτης του, ο Γκόρντον Ράμσεϊ με να(!) τα αστέρια της Michelin. Εδώ στην Ελλάδα όμως, απο την εποχή της Βέφας και μετά, έχει λυσσάξει το σύμπαν με την κουζίνα. Λες και τώρα ανακάλυψαν ότι η κουζίνα δεν είναι ξενώνας μπαχαρικών, ούτε αποθήκη κατσαρολικών. Δόξα τω Θεώ, οι απόγονοι του "Τσελεμεντέ" έχουν κατακλύσει τα Μέσα και τα έξω...Και αφού έχουν το μέλι, γιατί να μην το γλείψουν; Τίγκα τα εστιατόριά τους εξαιτίας της προβολής. Οι "βασιλιάδες" των τεντζερέδων, με tattoo ή χωρίς, τείνουν να γίνουν Ρουβάδες και Βανδές... Καμαρίνια, αυτόγραφα, τουπέ, κασέ... με λίγο σκόρδο, κρεμμύδι, αυγολέμονο και σος μπεαρνέζ.
Από που να αρχίσω; Θα αρχίσω από την Μαρία Εκμεκτσίογλου, την γιαλαντζή ντολμά, χανούμ μπουρέκ που την ακούς και παθαίνεις εγκεφαλικό από τα σερμπέτια. Η Αργυρούλα με τα φαγάκια της. Ο Πετρετζίκης και ο Σκαρμούτσος, που με τόσες "μελανιές", ή στο κελί 33 μαγείρευαν ή στο μπαρ "Το ναυάγιο". Ο Μποτρίνι με το μαγειρικό "ριάλιτι" τι πλάκα που είχε; Έβριζε, έσπαγε για να τους φτιάξει τα μαγαζιά... Κολοκύθια τούμπανα! Για τον Λαζάρου, ρωτήστε την Αμάλ! Ξεχωριστή περίπτωση ο Παρλιάρος με τα σοκολατένια αραβουργήματα. Πώς να τον μισήσεις αυτόν; Πιο γλυκό...πεθαίνεις!

mediasoup.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα