Ακούστε την πρώτη συμμετοχή για την φετινή Eurovision‏

14:31 28/12/2015 - Πηγή: TVNea
H γειτονική Αλβανία είναι σχεδόν κατά παράδοση η χώρα που πρώτη διαλέγει τραγούδι για την Eurovision της νέας χρονιάς που φθάνει,ό πως μας ενημέρωσε το Ελληνικό σωματείο φίλων της eurovision INFE GREECE.
3 βραδιές, 22 φιναλίστς, 1 νικήτρια. Η Eneda Tarifa κατάφερε να έρθει πρώτη στο 54ο Festivali i Këngës, παίρνοντας το εισιτήριο για τη Σουηδία.
Έπειτα από τον μεγάλο τελικό (27/12) που απαρτιζόταν από τις 22 συμμετοχές που προκρίθηκαν από τους 2 ημιτελικούς
(25 και 26 Δεκέμβρη), η επιτροπή αποφάσισε πως η Eneda Tarifa θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στη Eurovision 2016 με το τραγούδι «Përrallë» («παραμύθι»). Μετά την παρουσίαση των 22 τραγουδιών, ανακοινώθηκε το top 10 όπως το ψήφισε η επιτροπή,ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η συμμετοχή έως τον ερχόμενο Μάιο παραμείνει στην γλώσσα τους ή ακολουθήσει και αυτή την ¨αγγλική¨εκδοχή όπως συμβαίνει με τις περισσότερες των χωρών από τότε που ο διαγωνισμός άφησε ¨ανοιχτό και ελεύθερο" το θέμα της γλώσσας.
Μια δυναμική μπαλλάντα σε μια φαντασμαγορική βραδιά που συνηθίζει το κρατικό κανάλι να προσφέρει στους τηλεθεατές του,ως τύπου Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που συμπληρωματικά επιλέγει και το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στο μεγαλύτερο φεστιβάλ Ευρωπαικού τραγουδιού.
Ο τίτλος της Αλβανικής συμμετοχής παραπέμπει σε άλλο νικητήριο τραγούδι του διαγωνισμού το fairytyale που με αυτό το 2009 χάρισε τη νίκη στη Νορβηγία ο Alexander Rybak.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα