Αυτοί ενδιαφέρονται για τηλεοπτικές άδειες...

13:45 22/1/2016 - Πηγή: TVNea
Η πρόθεση της κυβέρνησης να «τρέξει» με γρήγορους ρυθμούς τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες ,βάζει δυνατά στο παιχνίδι παλιούς και νέους παίκτες.

Στο τηλεοπτικό «ρινγκ» έχει ανέβει ήδη ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, με ένα δίκτυο που μέρα με τη μέρα απλώνεται σε όλη την επικράτεια. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, δεν αποκλείεται να είναι ένας από αυτούς που θα διεκδικήσουν τηλεοπτική συχνότητα. Την ίδια στιγμή, η Νova ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση χορήγησης άδειας καναλιού που θα εκπέμπει με ελεύθερο σήμα. Λέγεται, ακόμη, πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Τούρκο
επιχειρηματία, αλλά και από τον Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος έχει αποκτήσει την πλειοψηφία του Euronews. Στο μεταξύ, κρούσεις ακούγεται πως υπήρξαν προς την κυβέρνηση από τη Γαλλία, ενώ και η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν κρύβει την οικειότητα που αισθάνεται απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου, και συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς, επιθυμεί στο παιχνίδι των αδειών να συμμετάσχουν βιώσιμα σχήματα, που θα μπορέσουν να αλλάξουν τον τηλεοπτικό χάρτη. Με βάση τους υπολογισμούς, η κυβέρνηση θέλει να έχει συγκροτήσει έως το τέλος του μήνα, με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΕΣΡ και να έχει προκηρύξει τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε πως οι άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι λιγότερες από πέντε. Στόχος είναι «να διαμορφωθούν βιώσιμα σχήματα», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον Βασίλη Ταλαμάγκα και στο SBC. «Διότι, και αυτό είναι πανθομολογούμενο και από τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια πτώση, που αυτή η ανάπτυξη του τηλεοπτικού τοπίου καθιστά τα σχήματα μη βιώσιμα». «Το πρόβλημα είναι το “τρίγωνο της διαπλοκής”», κατά την κυβέρνηση. «Δεν θέλουμε σχήματα τα οποία να είναι μη βιώσιμα, τα οποία να στηρίζονται σε τραπεζικό δανεισμό, που δημιουργεί τους αδιαφανείς όρους, που διαμορφώνει τις πιέσεις και προς το πολιτικό σύστημα και, με τη σειρά του, το πολιτικό σύστημα πιέζει τις τράπεζες», εξήγησε ο Νίκος Παππάς.

Την προκήρυξη των συχνοτήτων εθνικής εμβέλειας θα αναλάβει το ΕΣΡ και, σύμφωνα με τον νόμο, αυτές διαχωρίζονται σε γενικού περιεχομένου, με δελτία ειδήσεων, εκπομπές και ταινίες, ενημερωτικού χαρακτήρα και ψυχαγωγικού. Κάθε άδεια θα έχει διαφορετικό σημείο εκκίνησης, ξεκινώντας από τα 10 εκατομμύρια ευρώ για τις γενικές άδειες. Το σχέδιο αδειοδότησης, όμως, δεν μπορεί να προχωρήσει, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η Ν.Δ., υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται πως θα συναινέσει στη συγκρότηση του Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την Τρίτη. Αμέσως μετά το ΕΣΡ θα πρέπει να συντάξει την προκήρυξη. Σε αυτή θα φανεί το σύνολο των υποχρεώσεών του και θα ξεκινήσει το επιχειρηματικό παιχνίδι.

Πηγή:parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα