Αεροπορικά δυστυχήματα που οφείλονται σε αυτοκτονία πιλότου

17:52 26/3/2015 - Πηγή: TVNea
Μετά την πληροφορία ότι η μοιραία κατάληξη της πτήσης της Germanwings με αποτέλεσμα το θάνατο 150 ανθρώπων οφείλεται στην πρόθεση του συγκυβερνήτη να το ρίξει στα βράχια, επανέρχονται στην επικαιρότητα τα αεροπορικά δυστυχήματα που σύμφωνα με τα επίσημα πορίσματα και τους καταγραφείς δεδομένων, οφείλονται σε καθαρή πρόθεση του πιλότου για συντριβή. Στη λεγόμενη αποστολή αυτοκτονίας.

-Η πτήση 185 της SilkAir: το μυστικό
του πιλότου

Ενδεικτικό είναι το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1997 με την πτήση 185 της εταιρείας SilkAir. Ένα Boeing 737 που εκτελούσε την πτήση από την Τζακάρτα της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη, χωρίς να συμβεί οτιδήποτε, βούτηξε κατακόρυφα από μεγάλο ύψος και συνετρίβη στον ποταμό Μούσι στην περιοχή Πάλεμπανγκ, στα νότια της νήσου Σουμάτρας της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 104 ανθρώπων.

Ύστερα από πολυήμερες έρευνες οι υπεύθυνοι της έρευνας συγκέντρωσαν κρίσιμα τμήματα του αεροσκάφους και εντόπισαν στην όχθη τούς δύο καταγραφείς φωνής και πτήσης του Boeing. Έκπληκτοι ωστόσο διαπίστωσαν ότι και οι δύο καταγραφείς είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους δύο και έξι λεπτά αντιστοίχως από τη στιγμή της έναρξης της κατακόρυφης πτώσης του αεροσκάφους.

Προχωρώντας στην ανάλυση των ανεξάρτητων ηλεκτρικών συστημάτων που ρευματοδοτούσαν τα δύο «μαύρα κουτιά» κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διακοπή της λειτουργίας και των δύο συσκευών δεν μπορούσε να οφειλόταν σε βλάβη αλλά και ότι δεν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί χωρίς την παρέμβαση ανθρώπου.

Τελικώς οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι το αεροσκάφος το έριξε ο ινδονήσιος κυβερνήτης του, ο οποίος αρχικά φρόντισε να παρασύρει και να κλειδώσει εκτός κόκπιτ τον νεαρό συγκυβερνήτη του και ύστερα να κλείσει τους καταγραφείς πτήσεων για να μην προσδιορισθεί η αποτρόπαια πράξη του.

Ως αιτία της ενέργειας του ήταν μεγάλες απώλειες και χρέη που είχε στο ινδονησιακό χρηματιστήριο αλλά και μια υποβάθμισή του στην αεροπορική εταιρεία όπου εργαζόταν. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι την ημερομηνία που οδήγησε στη συντριβή το Boeing ήταν η επέτειος πολύνεκρου ατυχήματος στη στρατιωτική αεροπορία της χώρας του, όπου υπηρετούσε και τότε από τύχη γλίτωσε τη ζωή του.

-Πτήση Egyptair 1999
Το 1999, οι αρχές της Αιγύπτου είχαν εκτιμήσει ότι η συντριβή της πτήσης 990 της EgyptAir, με 217 επιβάτες στο αεροπλάνο, είχε προκληθεί από πρόθεση του συγκυβερνήτη να το ρίξει στη θάλασσα. Το γεγονός ότι μια μέρα πριν είχε απολυθεί από την εταιρία, φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελευταία του πτήση.

-Αυτοκτονία του πιλότου φαίνεται και πίσω από τη συντριβή αεροπλάνου της Μοζαμβίκης το 2013

Ο πιλότος του αεροπλάνου της εθνικής εταιρείας αερομεταφορών LAM της Μοζαμβίκης, που συνετρίβη στα τέλη Νοεμβρίου στη Ναμίμπια, παρασέρνοντας στον θάνατο 33 ανθρώπους, έριξε «σκόπιμα» το αεροσκάφος, αναφέρει η προκαταρκτική έρευνα.

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έδειξαν ότι ο κυβερνήτης Ερμίνιο ντος Σαντος Ερνάντες είχε «σαφή πρόθεση» να πέσει το αεροπλάνο, ένα Embraer 190, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ινστιτούτου πολιτικής αεροπορίας της Μοζαμβίκης Ζοάο Αμπρέου.

-Καθώς και η πτήση της Royal Air Maroc προς Καζαμπλάνκα το 1994.

Σενάριο αυτοκτονίας του πιλότου είναι και το επικρατέστερο (το μόνο που συμφωνεί με τα υπάρχοντα στοιχεία) που μπορεί να δώσει εξήγηση στην περίπτωση της εξαφάνισης της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα