Tv Stars: Ποιες είναι οι αμοιβές τους στην τηλεόραση, τι άλλαξε από πέρσι!

18:46 22/9/2014 - Πηγή: TVNea
Τι άλλαξε στην τηλεοπτική αγορά την τελευταία 5ετία; Πώς διαμορφώνονται τα κασέ των πιο
δημοφιλών ανθρώπων της ελληνικής τηλεόρασης; Από το 2008 και μετά – όταν η οικονομική στενότητα άρχισε να γίνεται αντιληπτή και στον αιώνια λαμπερό χώρο της τηλεόρασης – η νέα πραγματικότητα ήθελε τους πάντες (μικρούς και μεγάλους του τηλεοπτικού στερεώματος) να βάζουν νερό στο κρασί τους και να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα.

Τα «χρυσά» και απλησίαστα
κασέ των μεγάλων ονομάτων θάμπωσαν και «χώρεσαν» αναγκαστικά στα περιθώρια που η κατάσταση είχε δημιουργήσει… Αυτά μέχρι πέρσι. Μετά το «άλμα» του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1 – και σε μία περίοδο που τα δεδομένα είχαν περιορίσει δραματικά τις τηλεοπτικές μετεγγραφές – τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Και μπορεί το ίδιο το τηλεοπτικό ζευγάρι να είχε αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του ότι κινήθηκε όχι με γνώμονα τις χρηματικές απολαβές, αλλά την ασφάλεια ενός 3ετούς συμβολαίου, όμως, το πρώτο βήμα για να αρχίσει να ξαναμοιράζεται η τηλεοπτική τράπουλα και να έχουν και πάλι νόημα οι «ενισχυμένες» αμοιβές είχε γίνει.

Όχι, ότι η τηλεοπτική αγορά επέστρεψε εν μία νυκτί στις παλιές συζητήσεις των αμύθητων ποσών και των ισχυρών συμβολαίων. Άλλωστε, ακόμη ακούγονται και γράφονται ακρότητες για το πόσο χαμηλές είναι οι μηνιαίες αποδοχές των τηλεοπτικών προσώπων. Όπως, λόγου χάριν, αυτή που ακούστηκε για το τηλεοπτικό (και όχι μόνο) ζευγάρι του Κρατερού Κατσούλη και της Κατερίνας Καραβάτου, ότι δήθεν ο μηνιαίος μισθός τους – και των δύο μαζί – φτάνει τα 1000 ευρώ. Ο ηθοποιός και η παρουσιάστρια σε συνέντευξη τους έβαλαν τα γέλια, αρνούμενοι να σχολιάσουν τις ακρότητες, κυρίως γιατί έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Που, όμως, αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνουν οι φήμες; Με τα σημερινά δεδομένα και με τη μικρή, αλλά εμφανή ανάταση της διαφημιστικής δαπάνης, τα πράγματα μοιάζουν κάπως καλύτερα.

Και μπορεί τις προηγούμενες σεζόν να ίσχυσαν, όντως, τα συγκεκριμένα ποσά, για μικρότερα ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης, ή ποσά της τάξης των 800-1000 ευρώ, όμως, η «άνθιση» των τελευταίων δύο σεζόν, τόσο σε ό,τι αφορά την ελληνική μυθοπλασία, όσο και γενικά τις τηλεοπτικές παραγωγές, έχει επιτρέψει κάποιες μικρές «ανάσες» σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά των τηλεαστέρων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων προέκυψαν ονόματα, όπως η Ελεωνόρα Μελέτη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, με «χτισμένη» σχέση με το τηλεοπτικό κοινό – με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο – και με αποδεδειγμένο «φλερτ» με τα καλά ποσοστά τηλεθέασης, παράγοντας που έτσι κι αλλιώς μεταβάλλει και «περιχαρακώνει» τις οικονομικές συμφωνίες με τον εκάστοτε τηλεοπτικό σταθμό.

Άλλωστε, όση φιλοδοξία κι αν κρύβει το «γυαλί», η αιώνια αλήθεια θα είναι ότι κανείς ποτέ δεν ξεκινά – ή στην περίπτωση των «φτασμένων» της τηλεόρασης – δεν συνεχίζει με μοναδικό κριτήριο τη… δόξα.

\joytv.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα