To σχέδιο του Μαξίμου για τα περιφερειακά Μέσα...

13:00 9/3/2016 - Πηγή: TVNea
Ανοίγει το παιχνίδι για τα περιφερειακά κανάλια. Η αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου περί της δυνατότητας δικτύωσης των περιφερειακών σταθμών με άλλα κανάλια στην υπόλοιπη χώρα, «ξεκλειδώνει» την αδειοδότηση.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για τον αριθμό των περιφερειακών σταθμών, ωστόσο δηλώνει πως θα το πράξει σύντομα, πριν από την προκήρυξη. Αν το μοντέλο είναι η εκπομπή σε υψηλή ευκρίνεια (HD), τότε ο αριθμός αυτός θα είναι μικρός. Το σχέδιο
που ακολουθείται φαίνεται να πατάει στην επιλογή που έκανε το δίκτυο Hellas Net του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη.

Από την Αθήνα παράγονται και μεταδίδονται μέσω 11 συνεργαζόμενων τηλεοπτικών σταθμών δελτία ειδήσεων και μαγκαζίνο. Στο εγχείρημα αυτό συμμετέχουν το Attica TV στην Αττική, το TRT στη Θεσσαλία, το Alfa, το TVM, το ΕΝΑ, το Sitia TV, το Diktio 1, το Atlas, το Corfu, το Irida και το PLP. Το Hellas Net δίνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο παρουσιάζει ο Κώστας Αργυρός, με αναλυτή τον Σταύρο Λυγερό, ενώ παρέχονται και τηλεοπτικές σειρές και ταινίες σε κανάλια που έχουν τοπικό πρόγραμμα.

Δεν είναι σίγουρο, όμως, πως αυτή η ιδέα μπορεί να συγκεντρώσει αρκετή διαφήμιση για να καλύψει το κόστος. Συνεπώς, ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύτιμος και θα προκύψει σε τεχνικό επίπεδο από τον χάρτη που θα συντάξουν ο Χρήστος Σπίρτζης και η ομάδα του, ενώ θα ακολουθήσει η πολιτική διαπραγμάτευση. Ακόμη, δεν έχουν προσδιοριστεί το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο, το κόστος αλλά και ο ελάχιστος αριθμός των αδειών. Σε αυτό που προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι στη μείωση των ωρών telemarketing.

Σήμερα στην αγορά των περιφερειακών σταθμών της Αττικής υπάρχουν το Kontra Channel του Γιώργου Κουρή, το Channel 9 του Δημήτρη Κοντομηνά, το MAD TV του Ανδρέα Μ. Κουρή, το Nickelodeon και το Rice του Β. Ρέστη, το Extra TV και το AB Channel συμφερόντων Φ. Βρυώνη, το Blue Sky του Βαγγέλη Κισσανδράκη, το Smile, το Sunny του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, το SBC του Ηλία Κοπανίτσα, το High TV και το Attica TV του Δήμου Ασπροπύργου. Επίσης, υπάρχουν σταθμοί που έχουν τοπικά κανάλια με άλλη μετοχική σύνθεση, όπως συμβαίνει με το Nickelodeon.

parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα