To χρηματιστήριο του Twitter!

20:00 14/12/2013 - Πηγή: TVNea
Οι περισσότεροι πολιτικοί του κόσμου δεν πιάνουν μία μπροστά στους celebrities της showbiz, είτε
αυτοί είναι τραγουδιστές είτε ηθοποιοί, είτε ακόμη τηλεπερσόνες φτηνών αλλά προσοδοφόρων ριάλιτι. Αν δε η αξία του εκάστοτε «επωνύμου» αποτιμάται βάσει της επιρροής του στα social media, με εξαίρεση τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, οι πολιτικοί ηγέτες και λοιποί παράγοντες των εξελίξεων ανά την υφήλιο ηττούνται κατά κράτος.

Το αμερικανικό περιοδικό «ΤΙΜΕ», λοιπόν, υπολόγισε
προ καιρού με τη βοήθεια ενός διαδραστικού εργαλείου πόσα χρήματα κερδίζει το Twitter από τη στρατιά «ακολούθων» που έχει ο κάθε διάσημος.

Η μεθοδολογία υπολογισμού των «κερδών»

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε από τους προγραμματιστές είχε ως εξής: Στα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν από το Twitter για την είσοδό του στο χρηματιστήριο αναφερόταν ότι διαθέτει περί τα 230 εκατ. ενεργούς χρήστες, με 500 εκατ. tweets την ημέρα! Άρα, εκτιμήθηκε, οι χρήστες στο σύνολό τους διαβάζουν περίπου 200 δισ. «τιτιβίσματα» την ημέρα και καθένα από αυτά παραδίδεται σε 400 χρήστες παγκοσμίως.

Το περιοδικό «TIME» διαιρεί τη συνολική αξία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης -δηλαδή 24,9 δισ. δολάρια- με τα 200 δισ. των tweets, και το αποτέλεσμα θέλει καθένα από αυτά να αποφέρει κέρδη 12,45 λεπτά του δολαρίου ή 9,2 λεπτά του ευρώ ανά χρήστη που βλέπει το εκάστοτε προφίλ.

Πλουσιότερος... διαδικτυακά ο Τζάστιν Μπίμπερ

Αν, λοιπόν, το Twitter πλήρωνε τον κάθε celebrity χρήστη του, πρώτος στη λίστα των εκατομμυριούχων με κέρδη αποκλειστικά από το Twitter θα βρισκόταν ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος θα μπορούσε να είναι κατά 15,6 εκατ. ευρώ πλουσιότερος. Ο λόγος; Τα 49 εκατ. followers του αποφέρουν τεράστια κέρδη στην εταιρεία που είδε άμα τη εμφανίσει της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη μετοχή της να εκτοξεύεται στα 44 δολάρια.

Η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν έρχεται δεύτερη στη λίστα, καθώς θα μπορούσε να φουσκώσει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς κατά 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ περί το 1 εκατ. λιγότερο θα έπρεπε να λαμβάνει η Κέιτι Πέρι, δηλαδή 3,2 εκατ. ευρώ.

Καταλληλότερος πρόεδρος στο Twitter ψηφίζεται ο Μπαράκ Ομπάμα

Όσο για τον πρόεδρο Ομπάμα; Θα μπορούσε άνετα να απαιτήσει από τον ιδρυτή του Twitter 3,8 εκατ. ευρώ, για να κλείσει καμιά τρύπα στον αμερικανικό προϋπολογισμό από τις ζημίες του shutdown. Πιθανότατα, τα 39,7 εκατ. κόσμου που τον ακολουθούν δεν θα είχαν πρόβλημα με μια τέτοια εξέλιξη...

Ικανοποιητική θα ήταν η αμοιβή και του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα έβγαζε 159.000 ευρώ από 2,9 εκατ. followers. Στην άλλη πλευρά της Μάγχης, ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ μπορεί να νίκησε το καλοκαίρι του 2012 κατά κράτος τον αντίπαλό του Νικολά Σαρκοζί, ωστόσο στο Twitter είναι ο μεγάλος χαμένος, αφού θα κέρδιζε μόλις 31.200 ευρώ, έναντι 64.067 ευρώ που θα κέρδιζε ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκεται η «Σιδηρά Κυρία» της Ευρώπης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στη διαδικτυακή οικονομία τα πάει πολύ άσχημα, αφού τα κέρδη της δεν ξεπερνούν τα 480 ευρώ.

(Πηγή πίνακα: «Ελεύθερος Τύπος»)

Δημοφιλέστερος Έλληνας πολιτικός ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αναφορικά με την ελληνική πολιτική σκηνή, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει τους περισσότερους «ακολούθους» και θα μπορούσε να αυξήσει τις τραπεζικές του καταθέσεις κατά 20.900 ευρώ!

Στη δεύτερη θέση αλλά με μεγάλη διαφορά έρχεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με διαδικτυακά «κέρδη» 3.700 ευρώ. Τρίτος στη λίστα είναι ο λογαριασμός του Έλληνα πρωθυπουργού (@primeminster.gr) με 1.700 ευρώ. Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει μόλις και μετά βίας 1.400 ευρώ.

«Βασίλισσα» του Twitter η Σίσσυ Χρηστίδου

Από τους εκπροσώπους της ελληνικής showbiz, «βασίλισσα» του Twitter αναδεικνύεται η παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία μπορεί φέτος να μην έχει τηλεοπτική στέγη, αλλά διαθέτει 210.724 followers. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αν το Twitter την πλήρωνε για να υπάρχει στα social media, δεν θα χρειαζόταν καν να δουλεύει στην τηλεόραση, αφού θα είχε στον λογαριασμό της 57.458 ευρώ. Δεύτερη είναι η Μαρία Μπακοδήμου, με κέρδη 48.800 ευρώ, ενώ την τρίτη θέση την καταλαμβάνει η Ελένη Μενεγάκη με 39.105 ευρώ.

Οι Έλληνες τραγουδιστές είναι λίγο πιο χαμηλά στη λίστα, με την Έλλη Κοκκίνου, τη Δέσποινα Βανδή, τον Σάκη Ρουβά, την Έλενα Παπαρίζου και την Άννα Βίσση να... αξιώνουν αντίστοιχα 37.605, 7.400, 2.800, 1.508 και 1.183 ευρώ.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος
Keywords
Τυχαία Θέματα