To «Μπες στο κλίμα» στη Χαλκίδα...

12:00 8/5/2011 - Πηγή: TVNea
To «Μπες στο κλίμα» ταξιδεύει στη Χαλκίδα για να αξιολογήσει ενεργειακά ένα ακόμη σπίτι. H εκπομπή οικολογικής συνείδησης του ΣΚΑΪ, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό θα προβληθεί το Σάββατο 7 Μαίου στις 19.00.
Το «Μπες στο κλίμα» αφήνει την Αττική και συνεχίζει τα ταξίδια του. Πρώτη στάση η πρωτεύουσα της Εύβοιας, η Χαλκίδα. Η εκπομπή επισκέπτεται το σπίτι του Βαγγέλη και της Αθηνάς με στόχο να συνειδητοποιήσουν
αυτοί αλλά και οι θεατές πως με μεγάλες ή μικρότερες αλλαγές στο σπίτι μπορούν να συνεισφέρουν στο περιβάλλον αλλά και... στο πορτοφόλι τους. Επιπλέον, η Αθηνά και ο Βαγγέλης θα υποδεχτούν το νέο μέλος της οικογένειας σε ένα λειτουργικό πια και άνετο σπίτι....
Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές. Η εκπομπή προσθέτει μόνωση στην ταράτσα και αλλάζει τα κουφώματα του σπιτιού που αν και ήταν σχετικά καινούρια, οι απώλειες θερμότητας ήταν μεγάλες λόγω κακής επιλογής και κατασκευής. Eπίσης, εγκαθιστά ενεργειακό τζάκι, αντικαθιστά λάμπες και ηλεκτρικές συσκευές ενώ τοποθετεί έναν κομποστοποιητή για τη διαχείριση των οικιακών οργανικών απορριμμάτων.
Το σπίτι με όλες αυτές τις μετατροπές ανεβαίνει κατά δύο ενεργειακές κατηγορίες ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει τα μηνιαία έξοδα σε λογαριασμούς.
Ο Γιώργος κάνει βόλτες με το ηλεκτρικό ποδήλατο του Βαγγέλη, ο οποίος μετέτρεψε το απλό του ποδήλατο σε ηλεκτρικό και διανύει καθημερινά 30 χιλιόμετρα. Έτσι κατάφερε να μειώσει τα έξοδά του σε καύσιμα, προστατεύει το περιβάλλον και φυσικά γυμνάζεται!
Ο Γιώργος πριν φύγει από το σπίτι, μαθαίνει στην Αθηνά και τον Βαγγέλη τα μυστικά της ανακύκλωσης. Ποιες συσκευασίες καταλήγουν στους μπλε κάδους; Ποια αντικείμενα και ποιες οικιακές συσκευές πρέπει να ανακυκλώνονται για καθαρό περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών;
Τέλος, η εκπομπή επισκέπτεται το Δάσος της Στενής, στο όρος Δίρφυς. Αγριοφράουλες, ορχιδέες, αρωματικά φυτά και βότανα στέκονται κάτω από πελώριες καστανιές και έλατα, σε ένα από τα αισθητικά δάση της Ελλάδας.
Δεν είναι όμως, μόνο αυτά. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόση έκταση γης χρειάζεται για να υποστηρίξει τον τρόπο ζωής σας;
Ο σχεδιαστής του προγράμματος "Οικολογικό Αποτύπωμα" Γιάννης Πούλιος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σερρών Χρήστος Κρυστάλλης, μίλησαν στο «Μπες στο Κλίμα» στα πλαίσια της παρουσίασης των περιβαλλοντικών προγραμμάτων "Ενεργειακό Αποτύπωμα Ευρωπαϊκών Σχολείων" και "Οικολογικό Αποτύπωμα" βραβεύοντας παράλληλα τα σχολεία με το καλύτερο Ενεργειακό Αποτύπωμα.

Η εκπομπή έχει στόχο να κάνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην …προστασία του πορτοφολιού τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα