To Hollywood πάει τηλεόραση

14:31 7/6/2014 - Πηγή: TVNea
Με την πτώση της πώλησης των εισιτηρίων στις κινηματογραφικές αίθουσες και η άνοδο της χρηματοδότησης της παραγωγής στην τηλεόραση, ένα νέο ρεύμα καλλιτεχνών και δημιουργών κατευθύνεται από την μεγάλη στην μικρή οθόνη.
Με ηθοποιούς παγκόσμιας φήμης, σεναριογράφους και σκηνοθέτες καταξιωμένους, και τηλεοπτικούς σταθμούς έτοιμος να προχωρήσουν σε νέα μονοπάτια, οι αμερικάνικες σειρές έχουν αποκτήσει την ποικιλία,την πολυμορφία και την αίγλη που τους άξιζε. Πολιτικά θρίλερ,επιστημονικής φαντασίας,δραματικές και κωμικές σειρές,
πολεμικά θρίλερ, και κάθε λογής είδος μπορεί να βρεθεί στα προγράμματα της άλλης όχθης του Ατλαντικού.

Από το Game of Thrones και το Homeland, μέχρι το House Of Cards και το The Crazy Ones, οι Αμερικανοί τηλεθεατές απολαμβάνουν θεάματα υψηλής ποιότητας και κόστους. Εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά, χρήση νέων τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό σενάριο και καλοδουλεμένη σκηνοθεσία, και σαφώς ένα δυνατό κάστ ηθοποιών, συνθέτουν το πάζλ ενός τηλεοπτικού εγχειρήματος που εγγυάται επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Kevin Spacey, που ενσαρκώνει έναν αδίστακτο πολιτικό, στην σειρά του διαδικτυακού Netflix, και έχει αποσπάσει της καλύτερες κριτικές.

Αυτή η νέα σελίδα στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης οφείλεται και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, με τις οποίες πλέον μπορείς να παρακολουθήσεις μία σειρά ακόμα και από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου σου. Επίσης, η επιθυμία του τηλεοπτικού κοινού για συνέχεια των ιστοριών που το ενδιαφέρει, σε συνδυασμού με την εξαγωγή των “προ'ι'όντων” σε όλες σχεδόν τις πολιτισμένες χώρες, έδωσε την ώθηση που η αμρικανική τηλεόραση χρειαζόταν.

Άγγελος Χατζηδάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα