The Marbles Show!

12:45 17/1/2015 - Πηγή: TVNea

Starring Ilias Psinakis!!! (Video)

«Θα πω στον Καμίνη να στο κλείσει το θέατρο! Άσε τις ευτυχίες και τις μελωδίες κι έλα εδώ πέρα να πάρουμε κανένα Μάρμαρο! ...Και πάει την επόμενη Κυριακή η Λυδία στη ''Μελωδία της Ευτυχίας''!»

Χθες το απόγευμα είδαμε στις οθόνες μας ξαφνικά τον Ηλία Ψινάκη! Ο Δήμαρχος Μαραθώνα παρουσίασε στην εκπομπή ''Μία'' του Star Channel, την εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 8:00 το βράδυ, στο Μουσείο
της Ακρόπολης.
Όλα ξεκίνησαν με τη δέουσα σοβαρότητα...

Αυτό όμως κράτησε για λίγο, μέχρι να παρουσιαστεί η ουσία του θέματος... Στη συνέχεια ο Ηλίας Ψινάκης ρώτησε την Τατιάνα Στεφανίδου αν θα παρευρεθεί και η ίδια στην εκδήλωση...

Αλλά ...ο δισταγμός της στιγμής, ένα «δεν ξέρω, θα πάω θέατρο με τη Λυδία, να δούμε τη ''Μελωδία της Ευτυχίας''», ήταν αρκετό για να τροφοδοτήσει το ετοιμόλογο μυαλό του Δημάρχου!!! Μία σειρά από ατάκες έρχονταν η μία μετά την άλλη με το ανάλογο ύφος...!
Αποτέλεσμα, να λυθούν όλοι στα γέλια!

Ο Ηλίας Ψινάκης έχει πάντα τον τρόπο να αναδεικνύει τα θέματα που τον απασχολούν και με τα οποία καταγίνεται. Όσον αφορά στην εκδήλωση, αυτή γίνεται ως διαμαρτυρία για το γεγονός ότι το Βρετανικό Μουσείο δανείζει τους ελληνικούς θησαυρούς σε άλλα Μουσεία, με τελευταίο ''δάνειο'' αυτό του αγάλματος του θεού-ποταμού Ιλισσού στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, απ' όπου θα μεταφερθεί την Κυριακή πίσω στο Λονδίνο.
Γι' αυτό το λόγο θα γίνει την ίδια μέρα η διαμαρτυρία, στην οποία καλούνται όλοι να λάβουν μέρος κρατώντας συμβολικά ένα αναμμένο κεράκι... Θα ρωτήσει κανείς ''Και τί μας πειράζει που δανείζουν τα Γλυπτά σε άλλα Μουσεία;'' Ίσως γιατί με αυτό τον τρόπο αφήνεται να εννοηθεί η κυριότητα και η εξουσία που έχουν πάνω σ' αυτά, κάτι με το οποίο η Ελλάδα και όλος ο κόσμος διαφωνεί πλήρως. Ίσως και για να πάρουν με το μέρος τους τα Μουσεία στα οποία τα δάνεισαν.
Αξίζει ν' αναφέρουμε ακόμη τον θεσμό της Αμφικτυονίας αρχαίων μεσογειακών πόλεων, στον οποίο αναφέρθηκε ο Ηλίας Ψινάκης, μέσω του οποίου θα γίνει μια πιο οργανωμένη προσπάθεια για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ποιός θα μπορούσε να είναι ο ρόλος της τηλεόρασης
Να τί λείπει από την ελληνική τηλεόραση: μία εκπομπή για την επιστροφή των Μαρμάρων, προκειμένου να ενημερωθεί το ελληνικό και το διεθνές κοινό για το μεγάλο αυτό πολιτιστικό και όχι μόνο θέμα, εμπλουτισμένο και με άλλα θέματα γύρω από τη χώρα μας, όπως είναι για παράδειγμα τα τουριστικά, τα λαογραφικά, τα γαστρονομικά και τα περιηγητικά. Σ' αυτήν, θα μπορούν να μιλάνε Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, Φιλέλληνες, ομογενείς, καλλιτέχνες, ειδήμονες... Όσοι τάσσονται υπέρ της επιστροφής!
Πάντως μέχρι τότε, απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί...
Η συνέχεια την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης!

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα