«The Center Project» στην Αθήνα

10:06 1/10/2011 - Πηγή: TVNea

Τρεις μέρες γιορτής υπόσχεται το «The Center Project» που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Από την πλατεία Αγίας Ειρήνης μέχρι την Πλατεία Κουμουνδούρου, από το άλσος του Θησείου μέχρι τα πάρκα του Κεραμεικού και από τα σοκάκια του Ψυρρή μέχρι τα στενά του Μεταξουργείου, δημιουργείται ένα πολυμορφικό δίκτυο δράσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση «τη δυναμική συμμετοχή των κατοίκων της πόλης, σε
ρόλο συμπαίκτη, συνοδοιπόρου, συνδημιουργού», όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές. Το φεστιβάλ, που σηκώνει την αυλαία του στην πλατεία Κουμουνδούρου, θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με ξενάγηση στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, ενώ στις 8:30 ακολουθεί συναυλία στον χώρο «Αγγέλων Βήμα» στην Ομόνοια με τον...
Ζακ Στεφάνου, την Μάρω Μάρκελλου και πολλούς ακόμα νέους καλλιτέχνες.
«Έχεις ένα μικρό αντικείμενο, που αγαπάς πολύ και θα ήθελες να βρει τη θέση του μέσα στην πόλη; Ρούχο; Αξεσουάρ; Φωτογραφία; Πάρε το μαζί σου και κάνε το μέρος μίας συλλογικής εικαστικής εγκατάστασης που θα ομορφύνει την πόλη», παροτρύνει ο εικαστικός Αλέξανδρος Βασμουλάκης, ο οποίος το Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα βρίσκεται στη Στοά του Ειρηνοδικείου για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του.
Για τους πιο αθλητικούς τύπους, στις 12 το μεσημέρι έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου θα γίνει μάθημα Τάι Τσι με τον επικεφαλής εκπαιδευτή της Ελληνικής Ακαδημίας Τάι Τσι, Διονύση Τσετσέλη. Επίσης, στον χώρο «Αγγέλων Βήμα» θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα με ταινίες όπου «πρωταγωνιστεί» η Αθήνα.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται έκθεση βιβλίων, φωτογραφικές δράσεις αλλά και bookcrossing, βιβλία δηλαδή που πηγαίνουν από χέρι σε χέρι, χωρίς να σταματάνε σε έναν μόνο αναγνώστη.

ΑΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα