TOP TV: Γιατί όλοι παίζουν στην TV; Παλιμπαιδισμός ή παρουσιαστές δίχως έμπνευση;

16:02 20/10/2014 - Πηγή: TVNea

Φέτος η τηλεόραση έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νηπιαγωγείο με πολλούς παρουσιαστές, δημοσιογράφους και ηθοποιούς… να κάνουν ότι μπορούν για να «τσαλακωθούν» παίζοντας ανούσια παιχνίδια… λες και είναι πιτσιρίκια νηπιαγωγείου, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν «καβατζώσει» τα 40 και βάλε!
Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Οι ίδιοι θα πουν για να γελάσει ο τηλεθεατής, για να περάσει καλά στο σπίτι του, για να χαμογελάσει το χειλάκι του… σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε! Κάποιοι άλλοι θα πουν ότι απλά πολλοί από αυτούς δεν έχουν έμπνευση να κάνουν κάτι άλλο, κάτι καλύτερο και με αυτό τον τρόπο
θέλουν να ανεβάσουν τα νούμερα των εκπομπών τους!
Η ελληνική τηλεόραση των τελευταίων χρόνων μας έχει διδάξει κάτι. Ότι πουλάει… πρέπει να το κάνουν όλοι! Αυτό πιστεύουν τα κανάλια ότι είναι η… επιτυχία. Για παράδειγμα μόλις ένα κανάλι εντάξει στο πρόγραμμά του ένα τούρκικο και πάει καλά στα νούμερα όλοι τρέχουν να αγοράσουν δικαιώματα τούρκικων σειρών θέλοντας και αυτοί να κάνουν επιτυχία. Ξεκινάει κάποιος να παίζει στην TV παιχνιδάκια κάνοντας με αυτό τον τρόπο νούμερα, τρέχουν όλοι… να παίξουν και αυτοί. Λίγο κρυφτό, λίγο κουμπάρες, λίγο κάνε ότι κάνω, λίγο μπάσκετ… και πολύ «τσαλάκωμα», με ένα και μόνο σκοπό: τις τηλεθεάσεις!
Και δεν μιλώ για τις αμιγώς ψυχαγωγικές εκπομπές που έφεραν το παιχνίδι στην τηλεόραση, όπως ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου, ούτε το παλιό καλό «Δέστε τους!» με τον Νίκο Μουτσινά. Οι συγκεκριμένες εκπομπές ήταν βασισμένες στο παιχνίδι εξ αρχής. Και το έκαναν με μεγάλη επιτυχία. Αυτό ήθελαν να κάνουν και αυτό έκαναν! Αυτό ήταν το concept των εκπομπών τους… και με αυτό τον τρόπο έκαναν μόδα τα παιχνίδια στην TV.
Αλλά ποιος ενδιαφέρεται να δει τον Γρηγόρη Γκουντάρα, έναν δημοσιογράφο με χρόνια εμπειρίας να βάφει νύχια, να φτιάχνει μαλλιά, να τραγουδάει και να χορεύει στην εκπομπή της Ελένης. Ποιος ενδιαφέρεται να δει την Φαίη Σκορδά και την Σάσα Σταμάτη να κάνουν κωλοτούμπες και τον Γιώργο Λιάγκα και τον Μάρκο Σεφερλή να παίζουν μπάσκετ με τους καλεσμένους; Πόσο ωραίο είναι αυτό θέαμα; Πόσο ωραίο είναι να βλέπουμε όλη μέρα στην τηλεόραση… ίδια προγράμματα όπως το «Όλα παίζουν» και το «Αυτά είναι»; Και πόσο ωραίο είναι να βλέπουμε όλες τις εκπομπές να παίζουν τα ίδια παιχνίδια; Έμπνευση ούτε στα παιχνίδια!
Ποιος έχει αποφασίσει ότι αρέσει τους τηλεθεατές να βλέπει μεγάλους ανθρώπους να παίζουν και να χαίρονται… λες και είναι στο νηπιαγωγείο; Θα μου πείτε… «μα κάνουν νούμερα οι εκπομπές αυτές!». Θα απαντήσω πως «ναι, κάνουν νούμερα. Αλλά ίσως οι ιθύνοντες θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να κάνουν νούμερα… και όχι να γίνουν νούμερα οι παρουσιαστές τους»! Και κάποιοι άλλοι θα πουν ότι και στο εξωτερικό... τα ίδια κάνουν. Ναι αλλά δεν κάνουν μόνο αυτό! Μπορεί οι παρουσιαστές να «τσαλακώνονται» αλλά κάνουν και άλλα πράγματα. Κάνουν ωραίες εκπομπές!

Ατάκα Γιώργου Λιάγκα: «Μπράβο Φαίη μου ξεφτιλίσου κι άλλο να ανεβάσουμε τα νούμερα»

Οι τηλεθεατές όντως θέλουν να χαρούν, να χαμογελάσουν αλλά θέλουν, πιστεύω, να δουν και κάτι έξυπνο στην τηλεόραση. Ίσως οι παρουσιαστές θα πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πότε το χαμόγελο ή το γέλιο του τηλεθεατή προέρχεται από χαρά και πότε το γέλιο του προέρχεται από κοροϊδευτική διάθεση προς αυτούς!
ΑΣΧΕΤΟ: Αν δω την Ζαχαρέα και τον Χατζηνικολάου στο δελτίο του STAR να παίζουν «μήλα»… θα τρελαθώ!
Για παρατηρήσεις, σχόλια, πληροφορίες... μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου:
Facebook: Χρήστος Αϊβαλιώτης
E-mail: [email protected]://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα