Keeping up with the Kardashians: το νέο “σταριλίκι”

21:00 6/6/2014 - Πηγή: TVNea
Μια νέα εποχή φαίνεται να έχει ανατείλει στην αμερικανική βιομηχανία θεάματος με τις εκπομπές που περιστρέφονται γύρω από πρόσωπα και την ζωή τους να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Κάποια δείγματα αυτής της τάσης εκδηλώθηκαν με τις εκπομπές της Paris Hilton και της φίλης της Nicole Richie,οι οποίες γύριζαν τις επαρχιακές πόλεις της Αμερικής,προσπαθώντας να προσαρμοστούν στην απλή ζωή των αγροτών. Το 2007,όμως, μια αμερικανική
εταιρεία ταινιών ερωτικού περιεχομένου δημοσιεύει ενα DVD με τίτλο Kim Kardashian: Superstar, γίνεται θέμα συζήτησης στα αμερικάνικα και παγκόσμια ΜΜΕ,και η μέχρι τότε στυλίστρια των επωνύμων,Kim,μετατρέπεται εν μια νυκτί η απόλυτη celebrity του πλανήτη. Λίγους μήνες αργότερα,ο δαιμόνιος παραγωγός και παρουσιαστής του American Idol, Ryan Seacrest δημιουργεί μια εκπομπη που περιστρέφεται γύρω από την ζωή της διασημότητας πλέον Kim Kardashian και της πολυάριθμης οικογένειας της. Η τηλεθέαση εκτοξεύει το μικρό καλωδιακό κανάλι E entertainment(γνωστό για την τηλεοπτική κάλυψη των λεγόμενων “κόκκινων χαλίων” σε όλες τις τελέτες σχετικά με την μουσική,τον κινηματογράφο,την τηλεόραση) στα ύψη και ολόκληρη την οικογένεια σε στάρ χολιγουντιανού βεληνεκούς.
Οτιδήποτε αφορά την οικογένεια γίνεται πρωτοσέλιδο στις κίτρινες φυλλάδες,οι φωτογράφοι τρέχουν κατά χιλιάδες πίσω τους σε κάθε τους εμφάνιση για μία και μόνο πόζα τους,όλες οι εκπομπές σχολιάζουν όλα τα γεγονότα και τις στάσεις της οικογενείας. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των τριών αδελφών Kim,Kourtney και Khloe σημειώνουν μεγάλη επιτυχία,ενώ οι υπόλοιπες εκπομπές που προέκυψαν απ'αυτήν(Kourtney and Kim Take Miami,Kourtney and Kim Take New York,Khloé & Lamar) γίνονται τα νουμερο 1 τηλεοπτικά προ'ι'όντα.

Με την έναρξη των παραπάνων εκπομπών ξεκινά και μία νέα φιλοσοφία στον τομέα της ψυχαγωγίας,το λεγόμενο “famous for being famous”. Η καταξίωση στον χώρο του θεάματος χωρίς ουσιαστική προσφορά στον χώρο των τεχνών,η παρουσίαση του χλιδάτου τρόπου ζωής,την στιγμή που ολόκληρη η υφήλιος υποφέρει από τις επιπτώσεις της οικονομικής κατάρρευσης, καθώς και η συμπεριφορά των ατόμων που θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι σπουδαίο,ενώ η πραγματικότητα διαφέρει πολύ,έχει δημιουργήσει μια τάση της δημοσιοποίησης της ιδιωτικής ζωής με στόχο την δόξα και το χρήμα. Στο βωμό των δύο παραπάνω,οι επίδοξοι celebrities διαθέτουν στα ΜΜΕ κάθε στιμγή της προσωπικής τους ζωής,και δίνουν το δικαίωμα σε εκατομμύρια ανθρώπους να γνωρίζουν τα πιο κρυφά μυστικά,τις πιο βαθιές σκέψεις. Όλα αυτά,σε συνδυασμό με την ανθρωπιστική κρίση και την οικονομική ανασφάλεια, δημιουργεί την εντύπωση του εύκολου χρήματος και της στρωμένης με ροδοπέταλα ζωής,αρκεί να είναι κάποιος διαθέσιμος να παραχωρήσει ένα σημαντικό του δικαίωμα: εκείνο της προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
Keywords
Τυχαία Θέματα