H Άννα Βίσση "Μαγειρεύει και Προσφέρει". Δείτε φωτογραφικό υλικό

12:21 16/6/2016 - Πηγή: TVNea

Το Α και το Β Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου στην Κύπρο επισκέφθηκε η Άννα Βίσση, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαγειρεύω και Προσφέρω" του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά.
Ντυμένη casual και φορώντας ένα ψάθινο καπέλο, η τραγουδίστρια βρέθηκε κοντά στους μαθητές κατά την τελευταία τους μέρα στο σχολείο, υπογράφοντας τις σχολικές φανέλες τους και σερβίροντάς τους φαγητό.
Όπως δήλωσε, στηρίζει όλα τα προγράμματα του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά και θα εξακολουθήσει να συνεισφέρει σε αυτό τον καλό σκοπό.
Η κουζίνα
στο Ολοήμερο Σχολείο Α΄και Β’ Καϊμακλίου εγκαινιάστηκε με χορηγία της Τράπεζας Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», που υλοποιεί το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και στηρίζεται από τον Φιλελεύθερο.
Το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και προσφέρω» ξεκίνησε με την υπόσχεση του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά να βοηθήσει τα παιδιά της Κύπρου μετά την οικονομική κρίση και το κούρεμα των καταθέσεων του 2013. Συγκεκριμένα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όταν η εκδήλωση Τόξο της Ελπίδας, που διοργάνωσε η Μύρνα Παττίχη και ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Ο Φιλελεύθερος, απέφερε τα απαιτούμενα χρήματα που ήταν αναγκαία για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο και πρωτοποριακό πρόγραμμα για ένα ολόκληρο χρόνο!
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά την παροχή γεύματος σε όλα τα παιδιά ολοήμερων Δημοτικών σχολείων στη Κύπρο. Το Ίδρυμα φτιάχνει και εξοπλίζει την κουζίνα κάθε σχολείου, στην οποία μαγειρεύουν και εργάζονται εθελοντικά άνεργες μητέρες παιδιών που φοιτούν στο σχολείο. Η κατασκευή και ο εξοπλισμός της κουζίνας αποτελούν μόνιμη υποδομή για το σχολείο και την κοινότητα.
Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος προσλαμβάνεται μία άνεργη μητέρα, έμπειρη μαγείρισσα, η οποία αναλαμβάνει ως επικεφαλής της κουζίνας και για την οποία το Ίδρυμα καταβάλλει μηνιαίο μισθό. Οι εθελόντριες βοηθοί -επίσης μαμάδες της κάθε περιοχής- λαμβάνουν συμβολικό επίδομα ημερησίως, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται οι βασικές τους ανάγκες και έξοδα. Παράλληλα, το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά» εξασφαλίζει τη προμήθεια των τροφίμων και άλλων πρώτων υλών για όλη τη σχολική χρονιά.

like.philenews.comhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα