Eurovision 2014: επιβεβαιώνει και η Ιταλία! - έως αύριο η προθεσμία για τις συμμετοχές!

18:47 21/11/2013 - Πηγή: TVNea
Με αργά και σταθερά βήματα ολοκληρώνεται το παζλ των χωρών που πρόκειται να λάβουν μέρος στον 59ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision τον προσεχή Μάιο. Αυτή τη φορά, η Ιταλία, μία εκ των Big5 χωρών, επιβεβαίωσε - αν και κάπως αργοπορημένα - την παρουσία της στην Κοπενχάγη της Δανίας, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των συμμετοχών στις 32.

Όπως αναφέρει και το esctoday.com, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιταλίας RAI
ανακοίνωσε πως η χώρα θα δώσει το παρόν στη σκηνή της Eurovision και το 2014, αφήνοντας όμως ερωτηματικά ως προς τη διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη και του κομματιού, που θα την εκπροσωπήσουν. Εάν ακολουθηθεί η συνήθης τακτική των τελευταίων τριών χρόνων, η Ιταλία πρόκειται να στείλει στη Δανία τον νικητή ή τη νικήτρια του δικού τους μουσικού διαγωνισμού, San Remo.

Τέλος, η προθεσμία που έχει δοθεί από την EBU σε όλους τους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, για την επιβεβαίωση της συμμετοχής των χωρών στη Eurovision του 2014 είναι η 22α Νοεμβρίου, δηλαδή αύριο. Συνεπώς, αύριο Παρασκευή, θα γνωρίζουμε εν τέλει τον ακριβή αριθμό των κρατών, που πρόκειται να διαγωνιστούν στον 59ο Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό. Απαντήσεις αναμένονται από οκτώ ακόμη χώρες: την Πολωνία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και φυσικά την Ελλάδα, μολονότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει ξεκαθαρίσει πως η χώρα μας θα δοκιμαστεί και το 2014 στη Eurovision.
Keywords
Τυχαία Θέματα