Eurovision 2014: ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης στους ημιτελικούς! - σε ποια θέση εμφανίζεται η Ελλάδα;

17:16 24/3/2014 - Πηγή: TVNea
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η επίσημη κατάταξη, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να εμφανιστούν οι 31 χώρες που διαγωνίζονται στους δύο ημιτελικούς της φετινής Eurovision.

Όπως είχε γίνει γνωστό ήδη από πέρσι, η σειρά εμφάνισης των χωρών τόσο στους δύο ημιτελικούς όσο και στον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης δεν ορίζεται μέσω κάποιας κλήρωσης, όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά την απόφαση λαμβάνει αποκλειστικά ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της διοργανώτριας χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη σειρά εμφάνισης,
η Αρμενία θα έχει την τιμή φέτος να ανοίξει τον 59ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision, καθώς διαγωνίζεται πρώτη στον Α' Ημιτελικό της 6η Μαΐου, τον οποίο θα κλείσει η Ουγγαρία. Στον Β' Ημιτελικό (8 Μαΐου) τον... χορό θα "σύρει" πρώτη η Μάλτα, ενώ η τελευταία διαγωνιζόμενη χώρα των ημιτελικών θα είναι η Ρουμανία. Να θυμίσουμε πως στον Α' Ημιτελικό συμμετέχουν 16 χώρες έναντι 15 που συμμετέχουν στον Β' Ημιτελικό.

Ευνοϊκή ήταν η απόφαση των Δανέζων διοργανωτών για τη σειρά εμφάνισης της Ελλάδας, αφού οι Freaky Fortune & Riskykidd θα παρουσιάσουν το "Rise Up" στη σκηνή της Κοπενχάγης με αριθμό εμφάνισης 13 μεταξύ 15 χωρών. Πρόκειται μάλιστα για θέση "κλειδί", δεδομένου πως τόσο στη θέση 12 όσο και στη θέση 14, δηλαδή μία θέση πριν και μία μετά απ' αυτή της χώρας μας, εμφανίζονται αδιάφορα κομμάτια-μπαλάντες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο δικό μας κομμάτι να ξεχωρίσει και να ξεσηκώσει. Εφόσον μιλάμε για ένα τηλεοπτικό - κυρίως! - γεγονός, στοιχεία σαν κι αυτά επηρεάζουν πολύ τη διάθεση και τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού.

Η επίσημη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς είναι η εξής:

Α' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (6 ΜΑΪΟΥ)
1. Αρμενία
2. Λετονία
3. Εσθονία
4. Σουηδία
5. Ισλανδία
6. Αλβανία
7. Ρωσία
8. Αζερμπαϊτζάν
9. Ουκρανία
10. Βέλγιο
11. Μολδαβία
12. Σαν Μαρίνο
13. Πορτογαλία
14. Ολλανδία
15. Μαυροβούνιο
16. Ουγγαρία

Β' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (8 ΜΑΪΟΥ)
1. Μάλτα
2. Ισραήλ
3. Νορβηγία
4. Γεωργία
5. Πολωνία
6. Αυστρία
7. Λιθουανία
8. Φινλανδία
9. Ιρλανδία
10. Λευκορωσία
11. Σκόπια
12. Ελβετία
13. Ελλάδα
14. Σλοβενία
15. Ρουμανία

Τέλος, στον Μεγάλο Τελικό το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως οι διοργανωτές έχουν επιλέξει η χώρα τους (Δανία) να εμφανιστεί στη θέση νούμερο 23 (μεταξύ 26 χωρών). Πρωτότυπο... Μένει τώρα να μάθουμε τη σειρά εμφάνισης των Big5 (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο), οι οποίοι προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό μαζί με τη διοργανώτρια χώρα.
Keywords
Αναζητήσεις
γιουροβιζιον σε ποια θεση διαγωνιζεται
Τυχαία Θέματα